Het Dijkfeest op de IJsselmeerdijk bij Espel in 2018. Dit jaar zou het feest komend weekend worden gehouden, maar door de aanscherping van het coronabeleid moest het vrijdag toch weer worden afgeblazen.
Volledig scherm
Het Dijkfeest op de IJsselmeerdijk bij Espel in 2018. Dit jaar zou het feest komend weekend worden gehouden, maar door de aanscherping van het coronabeleid moest het vrijdag toch weer worden afgeblazen. © Foto Freddy Schinkel

Ministers geven afgelaste dorpsfeesten mogelijk toch vergoeding

Demissionair ministers Hugo de Jonge (Volksgezondheid) en Ferd Grapperhaus (Justitie) bekijken of plaatselijke of regionale evenementen in aanmerking komen voor een vergoeding of compensatie. Het gaat om dorpsfeesten, evenementen die vaak lokaal worden georganiseerd door vrijwilligers en die geschrapt moeten worden wegens de vrijdag aangescherpte coronaregels. Dergelijke festiviteiten vallen niet onder de garantieregeling voor evenementen.

 1. Ruim 8 jaar is het stil rond verdwenen Hanno van Mil en dan is er plots die zoekactie... toeval?
  PREMIUM
  Met podcast

  Ruim 8 jaar is het stil rond verdwenen Hanno van Mil en dan is er plots die zoekactie... toeval?

  Het is de dag voor Koningsdag 2023 als totaal onverwacht in de bossen rond de piramide van Austerlitz weer een zoekactie wordt gehouden naar de vermiste Amersfoorter Hanno van Mil. Zo’n zestig mensen, sommigen met een metaaldetector, zoeken urenlang naar een spoor. Opvallend is dat de zoekactie na acht jaar stilte is en precies een maand voordat dit weekend de AD-podcast Open/Eind verschijnt, over de vermissing van Hanno van Mil. Toeval?
  Utrecht, Amersfoort