Volledig scherm
© Dingena Mol

Minimumleeftijd buschauffeur omlaag naar 18

De minimumleeftijd voor buschauffeurs gaat omlaag naar 18 jaar. De ministerraad stemde vandaag in met een voorstel daartoe van minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur. De maatregel moet zorgen voor voldoende buschauffeurs.

De stap volgt op een jarenlang experiment met een verlaging van de leeftijdsgrens. De minimumleeftijd varieerde in de proef (tussen 2011 en 2017) van 18 tot 20 jaar. Vakbekwame chauffeurs van 18 mochten onder meer rijden op stads- en streekbussen. Voor chauffeurs op touringcars zonder een vast rooster lag de leeftijdsgrens op 20 jaar.

  1. Het gaat goed met de getraumatiseerde tijgers uit Syrië

    Het gaat goed met de ge­trau­ma­ti­seer­de tijgers uit Syrië

    De twee tijgers die uit de Syrische stad Aleppo zijn gered, doen het erg goed in de opvang. Soltan en Sayida kwamen maandagavond aan in het FELIDA Big Cat Centre in het Friese Nijeberkoop. De tijgers zaten zes jaar lang in de verlaten Magic World Zoo in Aleppo en kregen daar te maken met bombardementen, honger en geweld. In het opvangcentrum worden ze verzorgd en medisch behandeld, om zo hun angsten en trauma's weg te nemen. 
  2. Utrechtse fotografe vlucht voor bosbranden in Portugal

    Utrechtse fotografe vlucht voor bosbranden in Portugal

    Anna van Kooij wilde foto's maken van zwartgeblakerde bomen, maar haar reis naar Portugal verliep iets anders. De Utrechtse fotograaf heeft een fascinatie voor lege, trieste gebieden. Haar route ging onder andere van Góis naar Luso en Freixo. De reis verliep anders dan gepland. Voor ze het wist, stond ze midden in het brandende gebied. In haar huurauto reed ze zichzelf letterlijk naar het licht. Het hotel dat ze geboekt had in Laborins bleek de volgende dag volledig afgebrand.