Een vaccinatielocatie van de GGD in Almere.
Volledig scherm
Een vaccinatielocatie van de GGD in Almere. © ANP

Minder dan helft kwetsbaren maakte prikafspraak, vijftigers versneld uitgenodigd

Van de 1,5 miljoen mensen die op basis van een medische indicatie de afgelopen weken zijn opgeroepen voor een coronavaccinatie, hebben er slechts 670.000 een afspraak gemaakt. Dat meldt de GGD. Vijftigers worden deze week daarom versneld uitgenodigd voor een prikafspraak.

3 reacties

 • J Oostvogels

  1 jaar geleden
  De huisartsen maken er een potje van . Ik moet mijn uitnodiging ook nog krijgen als longpatiënt. Mijn huisarts heeft nog niks naar mij verstuurd volgens de GGD had ik mijn uitnodiging al gehad moeten hebben.
 • J Oostvogels

  1 jaar geleden
  Ik heb aandoening aan mijn longen ik krijg elk jaar de griepprik. Maar ik heb nog geen uitnodiging gehad voor een vaccinatie van mijn huisarts An dan te lezen krijgen dat alle brieven al verstuurd zijn dus niet de huisartsen maken er een potje van de griepprik krijgen ze wel voor mekaar. En ik maar wachten terwijl ik hem liever vandaag dan morgen mijn vaccinatie wil.
 • Anja Thompson

  1 jaar geleden
  Ik heb geen uitnodiging ontvangen maar heb wel een online afspraak kunnen maken. De afspraak staat voor a.s Zondag
 1. Per abuis héle huisartsenpraktijk uitgenodigd voor coronaprik en foutje met 35.000 mensen uit 1963
  PREMIUM
  Update

  Per abuis héle huisartsen­prak­tijk uitgeno­digd voor coronaprik en foutje met 35.000 mensen uit 1963

  In het Zuid-Hollandse Bergschenhoek is door een fout een gehele huisartsenpraktijk uitgenodigd voor een coronavaccinatie. De uitnodiging voor de vaccinatieafspraak plofte ook bij kerngezonde mensen op de mat, in plaats van alleen bij mensen met een medische indicatie, zoals bijvoorbeeld ernstige astma of hartproblemen. Ook ging er iets mis met de uitnodiging aan mensen uit 1963 die vandaag hun brief ontvingen.