Volledig scherm
Sinterklaas arriveert met zijn pieten in het centrum van Dokkum. De Friese plaats is dit jaar het decor van de landelijke intocht van de goedheiligman en zijn schare pieten. © ANP

Miljoenenpubliek voor intocht Sinterklaas in Dokkum

De intocht van Sinterklaas in Dokkum heeft gisteren ruim twee miljoen kijkers getrokken. De aankomst, die te zien was in een extra lange uitzending van het Sinterklaasjournaal, was het best bekeken programma van de dag. 

In totaal stemden 2.219.000 kijkers af op het programma op NPO3, blijkt uit cijfers van cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Ook vorig jaar, toen de Sint met zijn pieten aankwam in Maassluis, was de intocht met ruim 2 miljoen mensen het beste bekeken. Het Sinterklaasjournaal om 18.00 uur trok 827.000 kijkers. Het nieuwsprogramma rondom het feest zorgde dit jaar voor veel irritatie nadat het pas relatief laat de pieten van dit jaar, waaronder een witte piet, introduceerde.

Oh wat een jaar van RTL4 eindigde op gepaste afstand als tweede met 2.062.000 mensen, voor het NOS journaal van 20 uur (1.632.000).

Wil je de intocht helemaal herbeleven? Lees hier alles terug in ons liveblog.

  1. Charly Luske, René van Kooten en Anne Kuik in de Ochtend Show to go

    Charly Luske, René van Kooten en Anne Kuik in de Ochtend Show to go

    Boze Zeeuwen gaan morgen op weg naar Den Haag om hun onvrede te uiten over staatssecretaris Barbara Visser en haar besluit om de verhuizing van de marinierskazerne in Vlissingen af te blazen. Verslaggever Ernst Jan Rozendaal is bij ons te gast om daarover te praten. Ook acteurs René van Kooten en Charly Luske schuiven aan om te vertellen over hun nieuwe voorstelling Jesus Christ Superstar in Concert. De Ochtend Show to go wordt morgen gepresenteerd door Hila Noorzai en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op deze site.