Volledig scherm
Sinterklaas arriveert met zijn pieten in het centrum van Dokkum. De Friese plaats is dit jaar het decor van de landelijke intocht van de goedheiligman en zijn schare pieten. © ANP

Miljoenenpubliek voor intocht Sinterklaas in Dokkum

De intocht van Sinterklaas in Dokkum heeft gisteren ruim twee miljoen kijkers getrokken. De aankomst, die te zien was in een extra lange uitzending van het Sinterklaasjournaal, was het best bekeken programma van de dag. 

In totaal stemden 2.219.000 kijkers af op het programma op NPO3, blijkt uit cijfers van cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Ook vorig jaar, toen de Sint met zijn pieten aankwam in Maassluis, was de intocht met ruim 2 miljoen mensen het beste bekeken. Het Sinterklaasjournaal om 18.00 uur trok 827.000 kijkers. Het nieuwsprogramma rondom het feest zorgde dit jaar voor veel irritatie nadat het pas relatief laat de pieten van dit jaar, waaronder een witte piet, introduceerde.

Oh wat een jaar van RTL4 eindigde op gepaste afstand als tweede met 2.062.000 mensen, voor het NOS journaal van 20 uur (1.632.000).

Wil je de intocht helemaal herbeleven? Lees hier alles terug in ons liveblog.

 1. Bende rond Taghi wordt verantwoordelijk gehouden voor deze reeks moorden en pogingen

  Bende rond Taghi wordt verantwoor­de­lijk gehouden voor deze reeks moorden en pogingen

  Advocaat Derk Wiersum stond kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces Marengo rond het criminele kopstuk Ridouan Taghi (41). De bende rond Taghi wordt verantwoordelijk gehouden voor een reeks moorden en pogingen daartoe in de onderwereld. Taghi geldt als absolute hoofdverdachte. Alle lijntjes komen bij hem samen, aldus het Openbaar Ministerie (OM). Hij is voortvluchtig, evenals zijn vermeende rechterhand, Saïd Razzouki.
 2. Ooggetuigen: 'Tiener met hoodie schoot twee keer op advocaat, echtgenote stond bij hem’

  Ooggetui­gen: 'Tiener met hoodie schoot twee keer op advocaat, echtgenote stond bij hem’

  De 44-jarige advocaat Derk Wiersum die vanochtend vlak voor zijn huis in Amsterdam is geliquideerd, is ten minste twee keer onder vuur genomen door een jongen met een hoodie. Dat zegt een buurtbewoner die vlakbij de plaats delict woont. De vrouw van de raadsman stond toen de hulpdiensten arriveerden bij het slachtoffer. ,,Ik hoorde twee harde knallen en zag daarna een jongen langs mijn huis rennen.”
 3. Advocaat Wiersum was wegens bedreigingen bezig met eigen persoonsbeveiliging

  Advocaat Wiersum was wegens bedreigin­gen bezig met eigen persoonsbe­vei­li­ging

  De 44-jarige advocaat van kroongetuige Nabil B., Derk Wiersum, werd al langer bedreigd. Hij had geen vertrouwen in politie en justitie en sprak met collega’s over de noodzaak van beveiliging. Eén collega zou hierover volgende week een gesprek hebben met persoonsbeveiligers. Tot vorige week werd de advocaat in elk geval niet beveiligd, melden goed ingevoerde bronnen. Vanochtend werd hij in de straat waar hij woonde doodgeschoten.