De gereconstrueerde wrakstukken van de Boeing 777 die op 17 juli 2014 neerstortte staan in een hangar van luchtmachtbasis Gilze-Rijen.
Volledig scherm
De gereconstrueerde wrakstukken van de Boeing 777 die op 17 juli 2014 neerstortte staan in een hangar van luchtmachtbasis Gilze-Rijen. © AP

MH17-verdachte mag vliegtuigwrak door eigen expert laten onderzoeken

De verdediging van MH17-verdachte Oleg Poelatov mag met een eigen expert nader onderzoek doen naar het vliegtuigwrak in een hangar van luchtmachtbasis Gilze-Rijen. Veel andere verzoeken van de verdediging zijn afgewezen of worden later pas door de rechter behandeld.

 1. China furieus over plannen Verenigd Koninkrijk om Hongkongers te verwelkomen

  China furieus over plannen Verenigd Koninkrijk om Hongkon­gers te verwelko­men

  Als het Verenigd Koninkrijk daadwerkelijk haar poorten opent voor ruim drie miljoen Hongkongers, zal Peking met ‘grote tegenmaatregelen’ reageren. Dat zeggen de Chinese autoriteiten vandaag naar aanleiding van het besluit van premier Boris Johnson om het Britse visumbeleid voor mensen uit Hongkong te verruimen. China stelt dat het Verenigd Koninkrijk ‘absoluut geen recht heeft op bemoeienis’, maar volgens de Britse regering schendt China de autonomie van Hongkong op ernstige wijze.
 2. MH17-proces: ‘Onderzoek beter of er geen tweede vliegtuig achter MH17 ‘school’’
  Play
  LIVE TWITTER / LIVESTREAM

  MH17-pro­ces: ‘Onderzoek beter of er geen tweede vliegtuig achter MH17 ‘school’’

  Bij de hervatting van het MH17-proces in de rechtbank van Schiphol leverden de advocaten van verdachte Oleg Poelatov direct flinke kritiek op het onderzoek van het OM. ,,Is dit dossier, na onderzoek met zoveel beperkingen, wel voldoende betrouwbaar om een uitspraak op te gaan doen?", vraagt advocaat Boudewijn van Eijck zich af. Lees hieronder het verloop van de dag terug via de tweets van verslaggever Cyril Rosman.
 1. Tamar gaat op avontuur met kameel Einstein: 'Heel Nederland wordt blij van hem'
  Play

  Tamar gaat op avontuur met kameel Einstein: 'Heel Nederland wordt blij van hem'

 2. Drakenfontein weer terug in Den Bosch: 'Mooi dat je met iets historisch bezig kunt zijn'
  Play

  Drakenfon­tein weer terug in Den Bosch: 'Mooi dat je met iets historisch bezig kunt zijn'