Rechtbanktekening van Gökmen T. tijdens de eerste inleidende zitting voor de rechtbank in Utrecht. De 37-jarige T. wordt verdacht van de aanslag op een tram in Utrecht: meervoudige moord of doodslag met een terroristisch oogmerk. Bij de schietpartij op het 24 Oktoberplein werden drie mensen gedood en raakten drie anderen ernstig gewond. Een van hen overleed later alsnog.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechtbanktekening van Gökmen T. tijdens de eerste inleidende zitting voor de rechtbank in Utrecht. De 37-jarige T. wordt verdacht van de aanslag op een tram in Utrecht: meervoudige moord of doodslag met een terroristisch oogmerk. Bij de schietpartij op het 24 Oktoberplein werden drie mensen gedood en raakten drie anderen ernstig gewond. Een van hen overleed later alsnog. © ANP Graphics

Met een brutale blik en spottend lachje loopt Gökmen Tanis de rechtszaal in

Met brutale blik en een spottend lachje om de lippen kwam de Utrechtse tramschutter Gökmen Tanis vanmorgen de zaal in. Geen spoor van berouw over het leed dat hij op 18 maart heeft aangericht.

 1. Vader doodgeschoten Roos (19) tegen tramschutter Tanis: 'Lafaard! Je bent een varken’
  Play
  video

  Vader doodgescho­ten Roos (19) tegen tramschut­ter Tanis: 'Lafaard! Je bent een varken’

  Er zijn sterke aanwijzingen dat tramschutter Gökmen Tanis uit terroristische motieven handelde. Dat bleek vanochtend tijdens een eerste pro-formazitting in de rechtbank in Utrecht. Tanis schreef op een briefje de aanslag ‘voor zijn geloofsgenoten te hebben gepleegd'. Onder de nabestaanden in de zaal liepen de emoties hoog op. Lees hieronder de tweets van misdaadverslaggever Yelle Tieleman terug.
 1. Reanne wil einde aan confronterende moederdagreclames
  Play

  Reanne wil einde aan confronte­ren­de moederdag­re­cla­mes

 2. Samenvatting | Droomstart Verstappen niet genoeg voor winst in Spanje
  Play

  Samenvat­ting | Droomstart Verstappen niet genoeg voor winst in Spanje