Ecoloog Jacob van der Weele laat het Natura2000 ven in het Landgoed Lonnekermeer zien. Het kan tegen een stootje, maar mos duidt op verzuring door stikstof.
Volledig scherm
Ecoloog Jacob van der Weele laat het Natura2000 ven in het Landgoed Lonnekermeer zien. Het kan tegen een stootje, maar mos duidt op verzuring door stikstof. © Emiel Muijderman

Met één boom is stikstofprobleem Twentse Lonnekermeer weggepoetst: ‘Ze zijn gek geworden!’

Het is aan één boom in het natuurgebied Lonnekermeer, gelegen tussen Enschede, Hengelo en Oldenzaal, te danken dat de provincie een natuurvergunning heeft afgegeven voor evenementen op het nabijgelegen vliegveld. Dat blijkt uit onderzoek van Tubantia. „Ze zijn gek geworden.”

0 reacties

  1. LIVE | Nederlandse arts in Zuid-Afrika over omikron: ‘We kunnen niet van lockdown naar lockdown’
    coronavirus

    LIVE | Nederland­se arts in Zuid-Afri­ka over omikron: ‘We kunnen niet van lockdown naar lockdown’

    De spectaculaire stijging van het aantal positieve coronatests is voorbij, in elk geval voorlopig. Het aantal bevestigde besmettingen over de afgelopen week blijft ongeveer gelijk aan de week ervoor. Dat wil echter niet zeggen dat het werkelijke aantal besmettingen gelijk blijft en de piek van de golf is bereikt. De teststraten van de GGD’en zitten namelijk aan hun maximale capaciteit. Lees het laatste nieuws in ons liveblog.