Volledig scherm
Saban B. © Archief

Mensenhandelaar Saban B. moet 1,5 miljoen euro betalen aan staat

De voor mensenhandel veroordeelde Saban B. moet de Nederlandse staat bijna 1,5 miljoen euro betalen. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem vandaag bepaald. Het gaat om het geld dat B. verdiende met de mensenhandel. Twee handlangers moeten bijna 6 ton en ruim 2 ton betalen.

De inmiddels 48-jarige B. en zijn bende dwongen vrouwen tot prostitutie, veelal op de Amsterdamse Wallen. Bij de uitbuiting gebruikten ze veel grof en sadistisch geweld. Ook brandmerkte hij de vrouwen met tatoeages.

Tijdens het onderzoek vluchtte B. in 2010 naar Turkije, waar hij alsnog in de gevangenis belandde, onder meer vanwege witwassen. Sinds 2015 zit hij in de Turkse cel een bijna tien jaar lange Nederlandse straf uit, die hij opgelegd kreeg voor twee verschillende zaken.

Eerder, in 2013, had de rechtbank in Almelo het vorderingsbedrag vastgesteld op 2 miljoen euro. Maar het hof komt nu na een ingewikkelde berekening uit op bijna 1,5 miljoen euro, ook omdat de rechtszaak al zo lang loopt.

  1. Luuk Ikink en Simone Wijnands over Badr vs. Rico en het C&A-paard verdwijnt

    Luuk Ikink en Simone Wijnands over Badr vs. Rico en het C&A-paard verdwijnt

    Samen met zijn vrouw Simone Wijnands maakt presentator Luuk Ikink elke werkdag de OchtendPod: dé podcast voor wie graag opstaat met het laatste nieuws. Luuk en Simone bespreken aan hun ontbijttafel in 20 minuten het nieuws van de dag. Ze gaan in discussie over verschillende onderwerpen met een focus op (regionaal) nieuws, sport en entertainment. OchtendPod verschijnt elke werkdag om 06.00 uur ’s ochtends en is hieronder te beluisteren of via Spotify, Google Podcasts of iTunes.