Demissionair premier Mark Rutte in februari tijdens een bezoek aan uitvaartcentrum Rijnhof in Leiden. Hij sprak daar met medewerkers van de uitvaartbranche over de impact van de coronacrisis op hun werk (archieffoto).
Volledig scherm
Demissionair premier Mark Rutte in februari tijdens een bezoek aan uitvaartcentrum Rijnhof in Leiden. Hij sprak daar met medewerkers van de uitvaartbranche over de impact van de coronacrisis op hun werk (archieffoto). © ANP

Meer mensen overleden sinds coronapiek juli

In juli zijn iets meer mensen overleden dan normaal. In de laatste week van juli was sprake van oversterfte, volgens het CBS. Het ligt voor de hand dat die oversterfte samenhangt met de coronagolf die ons land afgelopen maand overspoelde.

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.