Vanwege de drukte worden coronapatienten verplaatst vanuit het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg naar andere ziekenhuizen.
Volledig scherm
PREMIUM
Vanwege de drukte worden coronapatienten verplaatst vanuit het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg naar andere ziekenhuizen. © ROBIN UTRECHT

Meer mannelijke coronadoden en dit is waarom

Mannen worden harder getroffen door het coronavirus dan vrouwen. Ze belanden niet alleen vaker in het ziekenhuis, er overlijden ook beduidend meer mannen. Machogedrag en testosteron lijken een rol te spelen.

We zagen het al in China en Italië, en in Nederland blijken de cijfers niet anders: bijna twee derde van de coronapatiënten die in de afgelopen maand werden opgenomen in het ziekenhuis is man. Dezelfde verhouding – 64,5 procent – tekent zich af bij het aantal sterfgevallen. En dat is opmerkelijk, want uit de testen van de GGD’s blijkt dat mannen en vrouwen even vaak het virus oplopen.

  1. 1700 demonstranten tegen racisme op Stadhuisplein in Eindhoven: ‘Kom niet, het is vol’
    PREMIUM
    Update

    1700 demonstran­ten tegen racisme op Stadhuis­plein in Eindhoven: ‘Kom niet, het is vol’

    Zo'n 1700 mensen hebben vandaag op het Stadhuisplein in Eindhoven gedemonstreerd tegen racisme en discriminatie. De Black Lives Matter demonstratie duurde van 17.00 tot bijna 19.00 uur. De gemeente heeft vooraf bepaald dat er maximaal 700 demonstranten aanwezig mogen zijn op het plein. Rond 17.05 uur verstuurde de gemeente een tweet: ‘Het Stadhuisplein is vol. Kom niet naar het plein.’