De moeder van Maria koos in de jaren '90 via het Rijnstate ziekenhuis voor een bekende spermadonor. Maar zonder dat zij en Maria het wisten heeft die donor dat later veranderd in anoniem donorschap. Foto uit het archief.
Volledig scherm
PREMIUM
De moeder van Maria koos in de jaren '90 via het Rijnstate ziekenhuis voor een bekende spermadonor. Maar zonder dat zij en Maria het wisten heeft die donor dat later veranderd in anoniem donorschap. Foto uit het archief. © Frans Paalman

Maria in hoger beroep om achter identiteit spermadonor te komen

Donorkind Maria (22) gaat in hoger beroep tegen het Arnhemse ziekenhuis Rijnstate om achter de identiteit van haar donorvader te komen. Het ziekenhuis weigert de gegevens van de spermadonor te overhandigen. De rechtbank oordeelde eerder dat hij anoniem mag blijven, maar dat de wet moet worden aangepast om de belangen tussen donorkind en donor goed te kunnen afwegen.

  1. Rebecca verhuisde door corona: ‘Ik kan mijn werk net zo goed op een studeerkamer bij mijn vader doen’
    PREMIUM
    Keerpunt

    Rebecca verhuisde door corona: ‘Ik kan mijn werk net zo goed op een studeerka­mer bij mijn vader doen’

    Heeft het pandemietijdperk, dat we met al z’n ellende beetje bij beetje achter ons laten, ook voor iets positiefs gezorgd? In de serie Het Keerpunt brengen we de komende tijd verhalen van mensen die hun leven ingrijpend op de schop namen. Vandaag: Rebecca Groenhuis (50) uit Utrecht die een drastische stap nam. Zij trok bij haar 81-jarige vader in het Brabantse dorpje Teteringen in.