Man overleden nadat hij met lift zes verdiepingen neerstortte in Maastricht

VideoBij werkzaamheden aan het voormalige Sphinx-gebouw in Maastricht is vanmiddag een man met een lift omlaag gestort en daarbij overleden.

De man viel omstreeks vijf uur zes verdiepingen met de lift naar beneden, meldt dagblad De Limburger. Hulpdiensten hebben nog geprobeerd de man te reanimeren, maar dat mocht niet baten. Er wordt door de Arbeidsinspectie een onderzoek naar de toedracht van het dodelijke ongeval ingesteld.

Het historische pand aan de Boschstraat maakt deel uit van het voormalige Sphinx-fabriekscomplex en ligt in de centrumwijk Statenkwartier. Het dateert uit het begin van de vorige eeuw en maakte tot 2006 deel uit van sanitairfabriek Koninklijke Sphinx. Sinds 1996 is het pand een rijksmonument. 

Volledig scherm
Gebouwen van de voormalige Sphinx-fabrieken in Maastricht © Google/Streetview
  1. Van der Weijden haalt 2,5 miljoen euro op voor kankeronderzoek
    Live video huldiging

    Van der Weijden haalt 2,5 miljoen euro op voor kankeron­der­zoek

    Maarten van der Weijden heeft Leeuwarden toch gehaald. Niet zwemmend, maar per boot en brancard werd de langeafstandszwemmer naar het podium in de Friese hoofdstad gebracht om te worden gehuldigd na zijn 163 kilometer lange elfstedenzwemtocht. Zijn prestatie leverde ruim 2,5 miljoen euro op voor het KWF. ,,Ik heb alles gegeven, ben helemaal leeg. Daarom is het hartverwarmend dat al deze mensen hier zijn."