De witte bestelwagen van de 56-jarige loodgieter werd het laatst gezien door snelwegcamera's
Volledig scherm
De witte bestelwagen van de 56-jarige loodgieter werd het laatst gezien door snelwegcamera's © Belga

Man en twee minderjarige jongens opgepakt in vermissingszaak Belgische loodgieter

UpdateDe politie heeft in Nederland nog eens drie mensen opgepakt in verband met de vermissingszaak van de Belgische loodgieter Johan van der Heyden. Het zijn twee minderjarige jongens en een 30-jarige man.

De politie zegt verder niets over de identiteit of woonplaats van de drie. De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is afgelopen nacht in een huis in Hoogerheide aangehouden. De jongens werden vrijdag al opgepakt, maar het is onbekend waar. Op het moment van de aanhoudingen zijn op verschillende locaties huiszoekingen gedaan, waarbij spullen in beslag zijn genomen door de politie. 

Nieuwe informatie

Onlangs werden in Steenbergen en omgeving buurtonderzoeken gedaan. Door die onderzoeken heeft de politie nieuwe informatie binnengekregen. Een van de tips die bij de politie binnenkwam, ging over de witte bus van Johan van der Heyden, een Peugeot Boxer. Deze bus zou aan de Schansdijk in Steenbergen hebben gestaan voordat hij leeg werd aangetroffen in Den Bosch. De politie spreekt in de zaak van een ernstig misdrijf en gaat ervan uit dat de 56-jarige Van der Heyden niet meer leeft. 

Op camerabeelden die de avond van zijn verdwijning op de snelweg gemaakt werden, is zijn bestelwagen te zien terwijl die in de richting van Nederland rijdt. Het voertuig zou later ook nog opgedoken zijn in onder meer Eindhoven en Den Bosch. Omdat verschillende sporen in de richting van Nederland wezen, startte de politie in september ook hier een onderzoek.

De aanhoudingen van de afgelopen dagen brengt het totaal aantal verdachten dat is opgepakt in deze zaak op zes. Vijf verdachten zitten vast in Nederland; drie mannen en twee vrouwen. In België zit één vrouw vast voor mogelijke betrokkenheid.

  1. LIVE | ‘Derde van Amerikanen gebruikte schoonmaakmiddel tegen corona’, WHO adviseert nu ook mondkapjes

    LIVE | ‘Derde van Amerikanen gebruikte schoonmaak­mid­del tegen corona’, WHO adviseert nu ook mondkapjes

    Volgende week gaan de basisscholen weer voltijds open, maar wie zijn kinderen toch liever nog even thuishoudt, hoeft niet te vrezen voor de onderwijsinspectie, zegt minister Arie Slob. Tot de zomervakantie kunnen bezorgde ouders op ‘coulance’ rekenen. Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft zijn mening over het nut van mondkapjes bijgesteld en adviseert het gebruik ervan nu. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het coronavirus.