Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © ANP

'Man die vrouw doodstak vermoordde in 1994 al iemand’

De 52-jarige man die gisteren een 42-jarige vrouw doodstak in Kerkrade, heeft in 1994 al een man vermoord. Hij zat voor die daad al jaren in de cel en in een tbs-kliniek. Dat meldt De Limburger. De krant heeft research gedaan en familieleden gesproken van de vrouw die gisteren om het leven kwam. Zij zeggen dat de vrouw zijn ex-vriendin was.

De verdachte werd in november 1994 veroordeeld tot zeven jaar cel en tbs met dwangverpleging, aldus de krant. De toen 28-jarige man was op dat moment woonachtig in Rotterdam en bekende het slachtoffer te hebben doodgeschoten toen hij en zijn broer een familievete met hem wilde ‘uitpraten’. Het slachtoffer zou de vriendin van zijn broer hebben beledigd.

De vete startte in een winkelcentrum in Alkmaar, waar de families met elkaar op de vuist gingen. De volgende dag werd het slachtoffer tijdens een woordenwisseling door het hoofd geschoten in de deuropening van zijn woning. De dader werd door de rechtbank gezien als verminderd toerekeningsvatbaar. 

  1. Ethisch dilemma: mag je knutselen aan het dna van baby's?
    PREMIUM

    Ethisch dilemma: mag je knutselen aan het dna van baby's?

    De knapste koppen van Nederland vertellen deze zomer over ontwikkelingen in hun vakgebied in de Zomeruniversiteit. Vandaag deel 2: De nieuwste gentechnologie brengt mogelijkheden in beeld die lang sciencefiction leken. Biomedisch ethicus Guido de Wert beantwoord vragen als: Hoe ver zijn we nog verwijderd van nare ziektes uit te schakelen in ons dna, baby’s met blauwe ogen op bestelling en voortplanting van twee mensen van hetzelfde geslacht?