Volledig scherm
De zitmaaier op het grasveld waar het kind ernstig gewond raakte. © GinoPress

Man aangehouden na ongeval met grasmaaier: kind (6) ernstig gewond

Een 29-jarige Kampenaar is aangehouden door de politie in verband met een ongeval op een grasveld, waarbij vanochtend een zesjarig kind ernstig gewond raakte. De man bestuurde een zitmaaier en was aan het werk voor de gemeente.

Hoe het kind onder de maaier terecht kwam, is niet bekend gemaakt door de politie. Ook is onduidelijk of de man in dienst is van de gemeente. Het kind is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval vond rond 10.30 uur plaats op een grasveld in de wijk Onderwijks in Kampen. Dat ligt naast basisschool Villa Nova. Er waren op dat moment meerdere kinderen aan het spelen. Of het slachtoffer op deze basisschool zat, is niet bekend gemaakt. 

Verhoord

Volgens de politie is de bestuurder van de zitmaaier  aangehouden en wordt hij verhoord over de omstandigheden van het ongeval. De grasmaaier is in beslag genomen en wordt onderzocht. Meerdere kinderen waren getuigen van het ongeval. Voor hen is opvang en slachtofferhulp geregeld, meldt de politie. De gemeente Kampen is om een reactie gevraagd, maar verwijst voor de woordvoering naar de politie. 

 1. Nederlandse journalist zette Fox-show expres op stelten: ‘Leek wel een verwaande kwast’
  Video

  Nederland­se journalist zette Fox-show expres op stelten: ‘Leek wel een verwaande kwast’

  Journalist en historicus Rutger Bregman, die vorige week werd uitgescholden door Fox News-presentator Tucker Carlson, heeft diens tv-programma opzettelijk ontregeld. Dat vond hij nodig om zijn punt te maken, hoewel hij naar eigen zeggen wel overkwam als een ‘verwaande kwast’. ,,[Want] je entert iemands talkshow en je hebt met voorbedachten rade een plan om de boel op stelten te zetten.’’
 2. Patricia Paay betwist dat ze geld heeft geleend: Ik ben dupe van een familieruzie
  Update

  Patricia Paay betwist dat ze geld heeft geleend: Ik ben dupe van een familieru­zie

  Patricia Paay knokte vandaag in de rechtbank in Breda om de schadeclaims te mogen houden die ze heeft ‘gewonnen’ in haar rechtszaken tegen GeenStijl en Johan Vlemmix. Het administratiekantoor Osuro uit Leiderdorp zegt nog zo'n 93.000 euro van haar te krijgen, onder meer voor alle juridische kosten die Paay heeft moeten maken. De zaak eindigde vandaag onbeslist. Beide partijen gaan opnieuw om tafel om eruit te komen.