LIVE | Weekgemiddelde coronagevallen verder gedaald, Rusland meldt recordaantal doden

CoronavirusAfgelopen etmaal zijn er 2614 positieve coronatesten geregistreerd bij het RIVM. Dat zijn er ruim zevenhonderd minder dan vorige week. Het gemiddelde niveau over de afgelopen zeven dagen is hiermee ook weer verder gedaald. Rusland meldt een recordaantal nieuwe coronadoden sinds het begin van de pandemie 1,5 jaar geleden. Dit coronablog is afgesloten, het laatste nieuws tref je hier.

2 reacties

 • J van Nieuwenhuijzen

  2 maanden geleden
  Geen enkel probleem mee als mensen niet gevaccineerd willen worden, maar dan ook niet alsnog op de IC willen liggen als het toch anders blijkt te zijn als verwacht. Keuzes hebben nu eenmaal gevolgen. Maar ik vermoed dat de visie dan 180 gr draait.
 • Peter van Dijk

  2 maanden geleden
  Minder zogenaamde besmettingen, maar wel een toename aan patiënten op de IC, nu de vaccinatiecampagne op stoom is gekomen. Een beetje raar, want vorig jaar zomer was er geen vaccin en lagen de IC's leeg. Zouden de vaccinaties de varianten vormen, of de mensen met klachten ? Is er 1 arts die het immuunsysteem heeft genoemd en de nadruk op gezond eten met groenten en fruit, bewegen, goed rusten. Een goed immuunsysteem kan alles aan. Daar heb ik geen genetische mRNA technologie voor nodig.
 1. 'Wonderhuisje' van Nederlandse dat vulkaan La Palma overleeft gaat de hele wereld over
  iconische foto

  'Wonderhuis­je' van Nederland­se dat vulkaan La Palma overleeft gaat de hele wereld over

  De zeldzame vulkaanuitbarsting op La Palma heeft de afgelopen dagen al honderden huizen verwoest, maar als door een wonder ontsnapte één huisje aan de kolkende lavastromen. Dit huisje, dat op het eiland al is omgedoopt tot ‘house of miracles’ (huis der wonderen), is door een Nederlandse vrouw ontworpen. ,,We begonnen allemaal te huilen toen ik de eigenaren vertelde dat hun geliefde huis intact was.”
 2. Ranja en knakworst in het ziekenhuis, ‘dat kan echt niet’. Dit is de strijd van huisarts Iris
  PREMIUM

  Ranja en knakworst in het ziekenhuis, ‘dat kan echt niet’. Dit is de strijd van huisarts Iris

  Knakworst en kroket in het ziekenhuis, kan dat? Iris de Vries (37) uit Zwolle vindt van niet. Ze is voorzitter van de vereniging Arts en Leefstijl en moeder van een zoon van 4. Toen hij plots in het ziekenhuis belandde, kreeg hij ranja en knakworst aangeboden en kon zij kiezen tussen een saucijzenbroodje en een kroket. ,,Verbijsterend. Een ziekenhuis moet het goede voorbeeld geven.”