LIVE | Aangepaste versie vaccin Moderna klaar voor klinische proeven, haalbaarheid estafette met Olympische vlam nog onduidelijk

CoronaMinister De Jonge vindt uitspraken van FvD-Kamerlid Van Haga over mogelijke bijwerkingen van coronavaccins ‘gevaarlijk’. ,,Wanneer je mensen in verpleeghuizen vaccineert, overlijden er mensen ná die vaccinatie’’, stelt De Jonge. ,,Maar pas nou op om daar dóór vaccinatie van te maken.’’  Het RIVM meldt vandaag 4420 nieuwe coronabesmettingen en spreekt van een ‘derde golf’, omdat het aantal positieve testen vorige week met 19 procent toenam. Ook vandaag houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen in ons liveblog. Oudere berichten vind je hier.   

 1. LIVE | Belgen gaan Chinees vaccin testen, Lagerhuis VS akkoord met 1900 miljard dollar noodsteun
  Coronavirus

  LIVE | Belgen gaan Chinees vaccin testen, Lagerhuis VS akkoord met 1900 miljard dollar noodsteun

  Tussen de 300 en 400 Belgen doen binnenkort mee aan een proef en laten zich inenten met een Chinees coronavaccin. Het aantal positieve tests in ons land zit flink in de lift. Gisteren meldde het RIVM 5151 nieuwe coronabesmettingen. Het totaal aantal opgenomen COVID-patiënten in Nederland bedraagt nu 1864, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Ook vandaag houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen in ons liveblog. Oudere berichten vind je hier.
 1. Doorgewinterde orgelman Jules kan niet de straat op: 'Ik mis de mensen'
  Play

  Doorgewin­ter­de orgelman Jules kan niet de straat op: 'Ik mis de mensen'

 2. Dylan (13) heeft een oorlogsmuseum: 'Later wil ik loopgraven in de achtertuin'
  Play

  Dylan (13) heeft een oorlogsmu­se­um: 'Later wil ik loopgraven in de achtertuin'