Volledig scherm
PREMIUM
Erik de Jonge. © peter van trijen/het fotoburo

'Lieve xtc-gebruikers, jullie kunnen weer lekker festivallen'

Boswachter ErikDe Brabantse boswachter Erik de Jonge ontplofte op Twitter na de zoveelste vondst van drugsafval in zijn gebied. Het leverde hem karrenvrachten aan reacties op. ,,Spijt heb ik zeker niet.”

Honderden liters gelekt zwavelzuur en salpeterzuur langs de Holleweg in Bergen op Zoom deden boswachter Erik de Jonge afgelopen vrijdag doordraaien. ,,Lieve xtc-gebruikers”, schreef hij op Twitter. ,,Het is 3:39 uur. Vanaf 18:00 uur hebben we gewerkt om het afval van jullie pilletjes op te ruimen. Da’s gelukt. Kost het Brabants Landschap wel tienduizenden euro’s en wat bos, maar jullie kunnen in ieder geval weer lekker festivallen. Ik ga avondeten. En nog ff slapen.”

Zijn sarcasme maakte flink wat reacties los. Maar een goeie dag later staat boswachter De Jonge nog steeds achter zijn boodschap. Al maakte hij inmiddels meer dan twintig giflozingen mee, elk nieuw incident raakt hem in zijn hart. ,,Boswachter is niet bepaald een negen-tot-vijfberoep. Je bent constant bezig het beste te doen voor jouw natuurgebied. Als zulke gruwelijke smeerlappen deze troep in je bos dumpen, word je daar verdrietig en boos van.”