Gerard van der Steen uit Utrecht zingt liedjes op gitaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerard van der Steen uit Utrecht zingt liedjes op gitaar. © Angeliek de Jonge

Leger des Heils biedt podium voor mensen met psychische klachten: ‘Iedereen heeft talent’

ProjectIeder mens is uniek en heeft een talent. Gerard van der Steen uit Utrecht zingt liedjes op gitaar, zoals het aangrijpende Ik hoor stemmen. Voor het Leger des Heils, waar Gerard vanwege zijn psychiatrisch verleden vaak komt, aanleiding om dit liedje op z’n YouTube-kanaal te zetten.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.