Greet Prins (CDA, L) en Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, tijdens een plenaire vergadering in de Eerste Kamer over de verlenging van de coronawet.
Volledig scherm
PREMIUM
Greet Prins (CDA, L) en Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, tijdens een plenaire vergadering in de Eerste Kamer over de verlenging van de coronawet. © ANP/Sem van der Wal

Kuipers roept op plannen te maken voor nieuwe golf: ‘Anders krijgen we in het najaar echt een probleem’

interviewNederland lijkt niet klaar voor een nieuwe coronagolf, maar minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid (D66) kaatst die bal deels terug. ‘Ik wil niet afschuiven, maar mensen moeten nagaan wat ze zelf kunnen doen’.

  1. Politiebondvoorzitter: boerenactie bij huis minister is ‘aanval op rechtsstaat en democratie’

    Politie­bond­voor­zit­ter: boerenac­tie bij huis minister is ‘aanval op rechts­staat en democratie’

    ,,Dit is ontoelaatbaar. Hier worden grenzen overschreden en rechtstreeks onze rechtsstaat en democratie aangevallen.” Dat zegt voorzitter Jan Struijs van de Nederlandse Politiebond in een reactie op de situatie bij het huis van minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) dinsdagavond, die volgens de politie zo dreigend was dat agenten voor hun eigen veiligheid moesten kiezen en daardoor niet direct konden ingrijpen.