Koningin Máxima vandaag tijdens de presentatie van haar actieplan.
Volledig scherm
Koningin Máxima vandaag tijdens de presentatie van haar actieplan. © Brunopress

Koningin Máxima pleit in actieplan voor hulp aan jongeren die ‘dichtbij en altijd beschikbaar is’

Hulpverleners en docenten trainen om gesprekken te voeren over mentale gezondheid, meer inloopvoorzieningen voor jeugd in de wijk, betere lesprogramma's en een campagne met influencers om psychische weerbaarheid online aandacht te geven. Dat zijn de belangrijkste pijlers van het actieplan ‘Het gaat om jou!’ van stichting Mind Us, waar koningin Máxima erevoorzitter en mede-initiatiefnemer van is. Vandaag werd het plan gepresenteerd op Paleis Noordeinde.

 1. Corrupte douanier uit Brecht is schoonbroer van bekende drugsbaron ‘Black’: ‘Als je collega’s mee aan boord kunt krijgen, kan er goed verdiend worden’
  PREMIUM

  Corrupte douanier uit Brecht is schoon­broer van bekende drugsbaron ‘Black’: ‘Als je collega’s mee aan boord kunt krijgen, kan er goed verdiend worden’

  Douanier Maarten V.O. (38) uit Brecht - met bijnaam ‘Exodus’ - is veroordeeld tot vijf jaar cel waarvan de helft met uitstel. De man keek na of pas aangekomen containers door de douane zouden worden gecontroleerd op verborgen cocaïne en stuurde die info via Sky ECC door aan een onbekende opdrachtgever. Maarten V.O. is de schoonbroer van drugscrimineel ‘Black’.
 2. Zorginstelling zet geliefde collega Fenny (63) op straat, omdat ze jonge collega ‘corrigeert’: ‘Ik ben vernederd’
  PREMIUM

  Zorginstel­ling zet geliefde collega Fenny (63) op straat, omdat ze jonge collega ‘corrigeert’: ‘Ik ben vernederd’

  Wanneer een nieuwe collega het vertikt maaltijden voor de bewoners van woonzorgcentrum De Venus in Zwolle uit de koeling te halen doet Fenny Siemerink (63) het zelf. Als ze er even later wat van zegt, wordt haar ‘agressie’ en ‘grensoverschrijdend gedrag’ verweten. Op non-actief gezet staat Siemerink nu tegenover werkgever Driezorg in de rechtbank. En zij niet alleen.