Wandelen in het bos, foto ter illustratie.
Volledig scherm
Wandelen in het bos, foto ter illustratie. © ANP

Komende week beter weer: lokaal 20 graden mogelijk

Na alle regen die ons land deze maand teisterde is er komende week beter weer op komst. Vandaag en morgen lijken voorlopig de laatste wisselvallige dagen te worden.

Vooral vandaag kan het in het zuidoosten nog erg nat worden met ruim tien millimeter water op diverse plaatsen. In de loop van morgen wordt het droog en klaart het vanuit het zuiden op. ,,Dit is de opmaat naar stabieler weer”, kondigt weerman Raymond Klaassen van Weerplaza aan.

De rest van de week staat ons rustig en droog weer te wachten. Dinsdag begint de dag met nevel of mist, wanneer deze is opgetrokken volgt er een mix van zon en wolken. In de middag kan er een lokale bui vallen en wordt het een graad of 15.

Woensdag en donderdag gaat de temperatuur verder omhoog en komen de maxima uit tussen 15 en lokaal 20 graden. ,,Het weerbeeld wordt gekenmerkt door een afwisseling van zon en wolken, wind staat er nauwelijks”, aldus Klaassen.

Vanaf vrijdag wordt het opnieuw koeler maar blijft het droog. In de middag wordt het een graad of 15.

  1. LIVE | 24 miljard euro aan vouchers uitgegeven, theaters openen 1 juni met voorstellingen voor klein publiek

    LIVE | 24 miljard euro aan vouchers uitgegeven, theaters openen 1 juni met voorstel­lin­gen voor klein publiek

    De schulden van luchtvaartmaatschappijen lopen dit jaar naar verwachting op met 120 miljard dollar door de coronacrisis. Dat verwacht de internationale belangenvereniging voor de luchtvaart IATA. In Europa hebben vliegmaatschappijen voor 24 miljard euro aan vouchers uitgegeven. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het oude blog terug.