Volledig scherm
Wandelaars op Landgoed Groeneveld op een zonnige herfstdag. © ANP

Komend weekend kan de temperatuur oplopen tot 21 graden

Het einde van de onophoudelijke regenbuien die ons land al weken teisteren is in zicht. Komend weekend klaart het op en kan de temperatuur oplopen tot 21 graden. ,,Daar zijn de meeste van ons wel aan toe na alle nattigheid van de afgelopen dagen”, aldus meteoroloog Diana Woei van Weerplaza.

Een zonnig weekend verwacht Woei echter niet. ,,De temperatuur gaat wel omhoog. Zowel op zaterdag als zondag is het in de middag 18 of 19 graden in de kop van Noord-Holland tot 21 in Maastricht. Zaterdag is waarschijnlijk de beste dag van het weekend, want dan blijft het op veel plaatsen droog en vooral in het zuiden van het land kan de zon geregeld schijnen.”

In het noorden en midden van het land zijn er wel meer wolken aanwezig en valt soms wat regen of motregen. Op zondag is het in het hele land overwegend bewolkt met nu en dan een bui.

Minder nat

De eerste dagen van oktober zijn opvallend nat verlopen. ,,Op sommige plaatsen is al ruim de helft van de normale maandsom aan regen gevallen”, aldus Woei. De temperatuur gaat de komende weken omhoog, maar het blijft wel vrij wisselvallig.

Volgende week wordt het minder nat, maar nog steeds geven de voorspellingen meer weerslag aan dan normaal. ,,Pas in de laatste tien dagen van oktober lijkt het weerbeeld qua neerslag een doorsneepatroon te vertonen, dat wil zeggen dat het slechts vijf procent van de tijd regent. Het wordt dus in de tweede helft van deze maand geleidelijk minder nat.”

 1. Grote zorgen om weggelopen Jessie (13) en Robin (12): ze zijn zeer beïnvloedbaar

  Grote zorgen om weggelopen Jessie (13) en Robin (12): ze zijn zeer beïnvloed­baar

  Er zijn grote zorgen over Jessie Iriks (13) en Robin Geurts (12) die zaterdagmiddag zijn weggelopen uit opvanglocatie De Hondsberg in het Brabantse Oisterwijk. Volgens de politie, die vanmorgen liet weten dat ze nog steeds niet gevonden zijn, zijn ze beïnvloedbaar en is er mogelijk sprake van drugsgebruik. Er zijn al meerdere tips binnen gekomen, maar die hebben nog niet geleid tot het vinden van de kinderen. Mede om die reden is er vandaag een Vermist Kind Alert verspreid.
 1. Politie Groningen verricht nieuwe aanhoudingen na uit de hand gelopen boerenprotest

  Politie Groningen verricht nieuwe aanhoudin­gen na uit de hand gelopen boerenpro­test

  De politie in Groningen heeft, naar aanleiding van de incidenten rond het boerenprotest van gisteren, twee nieuwe aanhoudingen verricht. Het gaat daarbij om bestuurder die tegen de deur van het provinciehuis aanreed en de bijrijder van een boze boer die met zijn tractor door meerdere hekken reed en daarmee omstanders in gevaar bracht. Die bestuurder is nog niet aangehouden. In totaal zitten nu drie personen vast.
 2. Vader en zes kinderen schuilen jaren in kelder in Drenthe, wachtend op einde der tijden
  video

  Vader en zes kinderen schuilen jaren in kelder in Drenthe, wachtend op einde der tijden

  De politie heeft in een afgelegen boerderij in het Drentse dorp Ruinerwold een gezin aangetroffen dat in volledige afzondering leefde en zou hebben gewacht op het einde der tijden. Het gezin zat al jarenlang in een kelder. Het gaat om een 58-jarige man met zes kinderen. Een daarvan, een 25-jarige man, meldde zich gisteren in verwarde toestand in een kroeg in zijn woonplaats. Vervolgens werd de politie ingeschakeld die de familie op het huisadres vond.