Eva Koopman-Coenen is kinderoncoloog in opleiding in het Prinses Máxima Centrum en sinds maandag óók gastouder van een gevlucht Oekraïens gezin met een dochtertje (2) dat een hersentumor heeft.
Volledig scherm
PREMIUM
Eva Koopman-Coenen is kinderoncoloog in opleiding in het Prinses Máxima Centrum en sinds maandag óók gastouder van een gevlucht Oekraïens gezin met een dochtertje (2) dat een hersentumor heeft. © Angeliek de Jonge

Kinderoncoloog Eva neemt Oekraïens meisje (2) met kanker in huis: ‘Ik weet dat ze zieker gaat worden’

Ze is kinderoncoloog in opleiding in het Prinses Máxima Centrum en sinds maandag óók gastouder van een gevlucht Oekraïens gezin met een dochtertje (2) dat een hersentumor heeft. Eva Koopman-Coenen en haar gezin communiceren zich via Google Translate en gebaren door de dagen heen.

  1. Isabelle (33) dacht dat ze ‘gewoon wat raar was’, het zat toch anders: ‘De diagnose kwam wel aan’
    PREMIUM

    Isabelle (33) dacht dat ze ‘gewoon wat raar was’, het zat toch anders: ‘De diagnose kwam wel aan’

    Ze dacht dat ze gewoon wat raar was. Cineast Isabelle Renate la Poutré (33) uit Deventer. Maar vorig jaar kreeg ze de diagnose autisme, na een lange persoonlijke zoektocht. Die is vastgelegd op film, Inside aut, en gaat zondag in première in Mimik in Deventer. Het is een verrassend persoonlijk, humorvol document dat herkenbaar is voor mensen die autisme in hun eigen omgeving meemaken.
    Deventer