Kijk hoe burgemeester Marcouch geweigerde veteranen in de armen valt en excuses aanbiedt

OOSTERBEEK - De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch heeft zondag zijn excuses aangeboden voor de weigering van veteranen bij de herdenkingen rond de Slag om Arnhem. Vrijdagavond zijn meerdere oud-strijders weggestuurd.

Er zou geen plek meer voor ze zijn geweest in de vip-ruimte en ze zouden geen toegangspas hebben gehad. 

Burgemeester Ahmed Marcouch wachtte de veteranen zondag bij de herdenkingsdienst in Oosterbeek op bij de ingang van de oorlogsbegraafplaats. De burgemeester viel daar meerdere oud-strijders in de armen en de excuses zijn aanvaard. 

‘Wat erg’

De veteranen die geweigerd werden, hebben niet allemaal in Arnhem gevochten. Toch willen zij graag bij alle herdenkingen zijn. Zij gaven zondag aan dat de organisaties van de herdenkingen daar rekening mee moeten houden. De mannen sparen vaak een lange tijd om een reis naar Europa te maken, waardoor de weigering vrijdag extra hard aankwam. 

Marcouch reageerde eerder al via Facebook verrast en verbaasd. ,,Veteranen gemist bij de Slag Om Arnhem? Wat erg. Onze herdenking draait helemaal om onze zo geliefde veteranen die bij ons hun gestorven vrienden komen eren.’’

Volledig scherm
De omhelsing van Marcouch met een veteraan in Oosterbeek © DG
  1. Vader van afgezonderd gezin Ruinerwold aangehouden
    video

    Vader van afgezon­derd gezin Ruinerwold aangehou­den

    De politie heeft vandaag een tweede verdachte aangehouden in het onderzoek naar het afgezonderde gezin uit Drenthe. Het gaat om de 67-jarige Gerrit-Jan van D. die in de woning werd aangetroffen. De politie heeft aanwijzingen dat de kinderen niet uit vrije wil in de woning verbleven. De vader zou een herseninfarct hebben gehad, maar is volgens de politie wel aanspreekbaar. Over zijn medische situatie doet de politie geen verdere uitspraken.