De kater in betere tijden.
Volledig scherm
De kater in betere tijden. © Van Oost Media

Kater Zwartje doodgeschoten vanuit woning in Gramsbergen

Geschokt heeft Dirk Jan Braker uit Gramsbergen gereageerd op het doodschieten van zijn tweejarige kater Zwartje. Dat gebeurde woensdag vanuit een woning in de Kruisstraat in Gramsbergen te Overijssel. Vandaag werd het nieuws pas naar buiten gebracht. De politie doet onderzoek naar het voorval. 

Vanuit een woning in de Kruisstraat werd Zwartje bewust beschoten. Drie ooggetuigen zagen een man bewust met een luchtbuks op de kater schieten, waarna het beestje overleed. De getuigen en de eigenaar van de kat hebben aangifte gedaan bij de politie. Er is een onderzoek gestart. ,,Ik weet wie de dader is en natuurlijk komt het dan wel in je op om gelijk naar hem toe te gaan. Maar dan doe je misschien de verkeerde dingen. Daarom heb ik het uit handen gegeven en wacht ik het resultaat van het politieonderzoek nu af”, aldus Dirk Jan Braker.

Volgens de eigenaar van de kater is het te zot voor woorden dat iemand met een luchtbuks op dieren schiet. ,,Op klaarlichte dag, in een straat in het centrum waar ook kinderen spelen. Dan ben je toch niet goed bij je hoofd.” Volgens meerdere bronnen in Gramsbergen was al langer bekend dat er vanuit de woning in de Kruisstraat werd geschoten op dieren. 

Hartstilstand

Braker, die twee straten verderop woont, werd gebeld door een dierenarts met het trieste nieuws. ,,De poes was niet gechipt maar via via kwamen ze er achter dat het om onze kater ging.” Het dier had een kogel in het achterlijf. Daar is Zwartje niet aan overleden, vermoedt Braker. ,,We denken eerder aan een hartstilstand, als gevolg van de stress.” Of er een nieuwe poes komt? ,,We hebben er nog twee rondlopen.”

  1. Dam in Amsterdam bomvol met duizenden demonstranten tegen politiegeweld
    Update

    Dam in Amsterdam bomvol met duizenden demonstran­ten tegen politiege­weld

    In Amsterdam wordt vanaf 17.00 uur vanmiddag gedemonstreerd naar aanleiding van de dood van de zwarte Amerikaanse verdachte George Floyd (46) in Minneapolis. Op foto’s is te zien hoe de hele Dam in het centrum van de hoofdstad bomvol staat met duizenden mensen. De sfeer is goed, maar op Twitter vragen vele mensen zich af of een dergelijke massale bijeenkomst in deze tijden wel zo’n goed idee is. ,,Er is hier geen reden om de demonstratie te beëindigen. De vrijheid van demonstratie is een groot goed in Amsterdam’’, laat burgemeester Halsema via een woordvoerder weten.