Volledig scherm
Archieffoto. © ANP

Kans op dichte mist en gladheid en morgenvroeg ruiten krabben!

Weggebruikers moeten vanavond, vannacht en morgenvroeg rekening houden met gladde wegen en dichte mist. Daarvoor waarschuwt Weerplaza.  Op veel plaatsen is de grastemperatuur nu al onder nul.

Daardoor kan het in het hele land lokaal glad zijn. In het oostelijk deel van het land is dit mogelijk vanavond al het geval door bevriezing van natte weggedeelten. Het is vannacht droog en vrij helder. De temperatuur daalt landinwaarts tot onder nul waarbij ook mist ontstaat, meldt weerman Wilfred Jansen. De mist kan volgens hem hardnekkig zijn op meerdere plaatsen. 

De dag start morgen regionaal met lichte vorst en mist. Die verdwijnt later maar dan neemt vanuit het noorden de bewolking toe. Het blijft wel droog bij maxima rond 6 graden. Ook in de dagen daarna blijft het rustig en droog weer. Aan de temperatuur verandert weinig. Daardoor kan het de komende week 's nachts en in de ochtend vaker glad en mistig worden.

De komende twee weken wordt het op een paar nachten na niet heel koud, voorspelt Weerplaza (zie verwachting hieronder).

  1. Schrijver Anton Slotboom en puberexpert Marina van der Wal in Ochtend Show to go

    Schrijver Anton Slotboom en puberex­pert Marina van der Wal in Ochtend Show to go

    Het boek De zin van het leven ben je zelf, over het compromisloze bestaan van de pas overleden Jules Deelder, verschijnt morgen. Journalist Anton Slotboom werkte aan de biografie en kon het boek net afronden toen Deelder overleed. Slotboom vertelt in De Ochtend Show to go wat de rasechte Rotterdammer voor hem heeft betekend en hoe de interviews met hem waren. Ook geeft hij een klein inkijkje in de rol van drugs in Deelders leven en de lessen die hij van hem heeft geleerd.