Volledig scherm
Asielzoekers in Ter Apel. © anp

Kaartje pendelbus kost lastige asielzoekers vijf euro per retour

De speciale pendeldienst voor lastige asielzoekers in Ter Apel gaat vijf euro kosten voor een retourtje. Hetzelfde traject in het reguliere vervoer kost meer dan zeven euro. 

Er is al langer overlast van asielzoekers op de reguliere buslijn 73, tussen Ter Apel en Emmen. Het zou gaan om een klein groepje uitgeprocedeerde asielzoekers die weigeren te betalen, stennis schoppen en soms zelfs chauffeurs bedreigen.

Toen vervoerder Qbuzz hierover aan de bel trok, besloot het ministerie van Justitie en Veiligheid dat er een aparte pendelbus tussen het asielzoekerscentrum en Emmen moest komen, om de veiligheid te waarborgen en bewoners te ontzien. Een meerderheid in de Tweede Kamer was van mening dat de dienst niet gratis zou mogen zijn. 

Proef

De pendelbus tussen het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel en het treinstation van Emmen gaat vanaf woensdag 15 mei rijden. De proef duurt tot 15 augustus. 

  1. Boeren protesteren bij provinciehuizen, Drenthe schort stikstofregels op

    Boeren proteste­ren bij provincie­hui­zen, Drenthe schort stikstofre­gels op

    Op verschillende plekken in Nederland zijn boeren vanmorgen vertrokken naar provinciehuizen om daar om 12.00 uur te protesteren tegen de stikstofmaatregelen. Bij de provinciehuizen in Groningen, Arnhem, Zwolle en Lelystad staat het vol met tractoren. De voertuigen zorgen voor veel vertraging op de provinciale wegen, vooral in het noorden van het land. De provincie Drenthe heeft al aangekondigd de stikstofregels op te schorten.