Kaag spreekt bij rechtszaak tegen haar bedreiger: ‘Ik ben angstiger dan ik ooit ben geweest’

Straf: drie maanden celD66-fractieleider Sigrid Kaag werd ‘stil en bang’ van de dreigementen van de man die op internet zei haar te gaan vermoorden. ,,Ik ken u niet, waarom deze agressie,” zei ze vandaag als inspreker tijdens de rechtszaak tegen haar bedreiger Erik van Z. ,,Ik ben in Nederland soms angstiger dan ik ooit ben geweest.” De rechter legde Van Z., die erg zijn best deed spijt te betuigen, vanmiddag een gevangenisstraf op van vijf maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk. 

0 reacties

 1. Adres van agent die ‘ze dood moeten schoppen’ online gezet door boos duo: ‘Ik ben in het echt niet zo’
  PREMIUM

  Adres van agent die ‘ze dood moeten schoppen’ online gezet door boos duo: ‘Ik ben in het echt niet zo’

  ‘Die man moeten ze kk doodschoppen. Adresje online gooien? Wanneer gaan we langs met een paar mensen?’ De 22-jarige Julia V. en de 35-jarige Steve G. uit Lelystad tikten het maar zo onder een Facebook-bericht over een agent uit Swifterbant. V. – die de diender persoonlijk kende – besloot er nog een schepje bovenop te doen: ze publiceerde het woonadres de agent. „Waarom, vraag ik me nu zelf ook af.”
 2. ‘Omtzigt-bedreiger’ Danny V. vrijgesproken van bedreigen Hugo de Jonge: ‘Ze zaten te dollen’
  Update

  ‘Omt­zigt-bedreiger’ Danny V. vrijgespro­ken van bedreigen Hugo de Jonge: ‘Ze zaten te dollen’

  Limburger Danny V. is vandaag vrijgesproken van het bedreigen van minister Hugo de Jonge. De man die héél even ‘beroemd’ werd in Nederland als degene die zei dat hij ‘kankermongool Pieter Omtzigt ging doodslaan', stond vandaag in Maastricht opnieuw terecht, maar nu voor het met de dood bedreigen van De Jonge. Dat zou hij hebben gedaan op een filmpje dat op social media belandde. Maar de rechter sprak hem vrij omdat hij niet zou hebben geweten dat hij werd gefilmd.