Dyan Duin met een foto van haar vermoorde broer.
Volledig scherm
PREMIUM
Dyan Duin met een foto van haar vermoorde broer. © Olaf Kraak

'Jullie als vrienden weten meer en zijn zwijgende moordenaars’

Nabestaanden van moordslachtoffers die de zaak van hun geliefden in cold cases zagen veranderen, lopen op 1 juni samen een stille tocht. Ze willen aandacht vragen voor hun lot. In aanloop naar de tocht schreven ze brieven aan de moordenaars, die nog altijd vrij rondlopen. 

Zodra Dhyan Duijn hoorde van de oproep om een brief te schrijven aan haar dode zoon of aan zijn moordenaar, werd de 74-jarige nog zieker dan ze al was door de longontsteking die ze had. ,,Ik werd misselijk, moest spugen.’’ Maar ze begon wel met schrijven, omdat het al zo lang aan Duijn knaagt dat de zaak van Rob (39) een cold case is geworden. Zijn lichaam is nooit gevonden, nadat Rob in 2007 Spanje was verdwenen tijdens een boottocht met een vriend. Nooit werd duidelijk wat er toen precies is gebeurd en waarom Rob dood moest. Dhyan gelooft dat de vriend haar zoon heeft omgebracht. Ook is ze ervan overtuigd dat zijn andere vrienden – samen vormden ze een hechte groep – weten wat er is gebeurd. Ze snakt ernaar dat een van hen zijn mond opendoet. Vaak werd ze daarin teleurgesteld. 

  1. LIVE | Geboorte­dorp Doutzen Kroes wordt ‘één groot terras’, dodental VS stijgt weer

    De schulden van luchtvaartmaatschappijen lopen dit jaar naar verwachting op met 120 miljard dollar door de coronacrisis. Dat verwacht de internationale belangenvereniging voor de luchtvaart IATA. Vliegmaatschappijen zagen hun kas door de crisis in rap tempo leegraken, nadat door reisbeperkingen wereldwijd nog amper vluchten mogelijk werden.Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het oude blog terug.