Volledig scherm
PREMIUM
Een skilift in Winterberg. © shutterstock

Jordy (21) zag hoe vader zijn dochtertje moest loslaten uit skilift

Het ongeluk waarbij een Arnhems meisje (9) afgelopen weekend zwaargewond raakte nadat ze uit een skilift viel in het Duitse Winterberg, heeft op toeristen een onuitwisbare indruk achtergelaten. De 21-jarige Jordy was samen met zijn broertje en ouders in de buurt aan het wintersporten toen het dramatische moment plaatsvond. ,,Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt en hoop zoiets ook nooit meer van mijn leven te zien.’’

De paniek was groot zondagmiddag op de kinderweide van Winterberg. De afgelopen decennia was dit skioord gevrijwaard gebleven van liftongelukken, maar dit keer viel een klein meisje van metershoog naar beneden. Het Zuid-Duitse skigebied staat juist bekend om zijn kindvriendelijkheid.

  1. WO in Actie luidt noodklok over structureel overwerk op universiteiten, doet melding bij inspectie

    WO in Actie luidt noodklok over structu­reel overwerk op universi­tei­ten, doet melding bij inspectie

    Hoogleraren, docenten en ondersteunend personeel bij universiteiten werken gemiddeld 12 tot 15 uur per week langer dan hun contract voorschrijft, zonder dat ze daarvoor worden betaald. Volgens WO in Actie dreigt de toppositie van Nederlandse universiteiten in gevaar te komen. De universitaire actiegroep meldt dat structurele overwerk samen met vakbonden FNV en AOb vandaag bij de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid.