Boekhandel Antiquariaat Colette in de Reinkenstraat. Jogchum de Vries stopt er mee maar heeft wel een opvolger gevonden.
Volledig scherm
PREMIUM
Boekhandel Antiquariaat Colette in de Reinkenstraat. Jogchum de Vries stopt er mee maar heeft wel een opvolger gevonden. © Frank Jansen

Jogchum (80) neemt eindelijk afscheid van boekenwinkel, buurt springt in de bres: ‘Ik kan niet meer’

videoOp het raam van Antiquariaat Colette in de Haagse Reinkenstraat hing onlangs een briefje met daarop de tekst ‘Opvolger gezocht’. Eigenaar Jogchum de Vries (80) wordt ouder. Een groep boekenliefhebbers voert actie om de iconische boekenwinkel te redden. 

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. LIVE | Bijna de helft minder nieuwe besmettingen in een week, instroom ziekenhuizen stabiel
  Coronavirus
  1

  LIVE | Bijna de helft minder nieuwe besmettin­gen in een week, instroom ziekenhui­zen stabiel

  Het aantal mensen dat vanwege corona in het ziekenhuis belandt, stabiliseert. De afgelopen week werden 541 patiënten opgenomen, minder dan de week ervoor. Ook het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen daalde in een week tijd van bijna 4000 naar ruim 2200. Het reproductiegetal is nu met 0,69 op het laagste niveau sinds 1 juni vorig jaar. Het laatste nieuws rond het coronavirus lees je in ons liveblog. Lees hier het liveblog van de afgelopen dagen terug.