Jezelf laten tatoeëren in de Bavaria-brouwerij: ‘Geweldig om een bierketel op iemands arm te zetten’

Nee, je loopt er niet zomaar spontaan even binnen. Maar verder is de nieuwe zaak van Peter van der Helm in de oude bottelarij van de Bavaria-brouwerij in Lieshout een hele normale tattooshop. ,,Het lijkt me geweldig om een keer een bierketel op iemands arm te zetten.”

Het is een heuse wereldprimeur, zo benadrukt de pr-afdeling van Royal Swinkels Family Brewers, sinds kort de overkoepelende naam van bierbrouwer Bavaria. Een wereldprimeur ‘die de merkbelofte Intense by nature tot leven brengt en de passies voor tattoos en bier combineert'. ,,Het is wel bijzonder om in een brouwerij te zitten", vindt Van der Helm zelf ook.  Voor de 43-jarige Rotterdammer is de Lieshoutse tattooshop zijn vijfde zaak, naast de vestigingen van Walls and Skin in Rotterdam (2), Amsterdam en Zandvoort.

  1. Prik van een pieterman? Direct onder de hete kraan, dan is het (meestal) zo over

    Prik van een pieterman? Direct onder de hete kraan, dan is het (meestal) zo over

    Zijn naam klinkt als het begin een Sinterklaasliedje, maar de naklank is een stuk minder vrolijk. De kleine pieterman is een uiterst giftig visje, dat zich ook aan onze kusten ophoudt. Een steek van het diertje had grote gevolgen voor een Belgische badgast in Knokke. De vrouw draaide met een extreem allergische reactie het ziekenhuis in, maar hoewel pijnlijk is de prik van een pieterman doorgaans snel verholpen.