Volledig scherm
Striptekenaar Jan Kruis . © ANP Kippa

Jan Kruis Museum voorlopig van de baan

Het Jan Kruis Museum komt er vooralsnog niet. In juni zou een start-upmuseum met het werk van Kruis openen in Westerbork. De plannen bleken echter niet haalbaar. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

Het museum was een grote droom van de in januari overleden Jan Kruis, die zelf jaren betrokken was bij de plannen. In de maanden voor zijn dood nam hij video's op waarin hij bijvoorbeeld uitlegt hoe hij Catootje tekent.

De plannen voor de inrichting lagen al tijden klaar en het start up-museum zou in juni opengaan. Dat blijkt onhaalbaar. De stichting heft zichzelf daarom op.

,,Het is echt heel erg jammer en we hebben alles uit de kast gehaald, maar het is ons niet gelukt om de zaak rond te breien’’, zegt Henk van Hooft voorzitter van de voormalige Werkgroep Jan Kruis Museum. Sinds 2008 was de stichting, waaruit de werkgroep voortvloeide, bezig met het realiseren van een museum

  1. Nul procent van de mensen met beenmergfibrose is er nog na 25 jaar, behalve Johan
    PREMIUM
    Ik heb geleefd

    Nul procent van de mensen met beenmergfi­bro­se is er nog na 25 jaar, behalve Johan

    Annemarie Haverkamp praat met mensen over hun leven en het einde dat nadert. Johan Jansen (76) vergelijkt zijn leven met een voetbalwedstrijd. De verlenging heeft hij al lang uitgespeeld, nu zit hij in de strafschoppenfase. Jansen wil graag zijn verhaal vertellen, omdat hij een boodschap heeft. ‘Als ik straks dood ben, moeten de mensen echt niet met lange gezichten naar mijn begrafenis komen.’