Wijkagenten zijn zo druk met het verlenen van noodhulp dat ze niet toekomen aan hun kerntaak: contacten leggen in de wijk om problemen te voorkomen. Dat  stelt de Inspectie Justitie en Veiligheid.
Volledig scherm
Wijkagenten zijn zo druk met het verlenen van noodhulp dat ze niet toekomen aan hun kerntaak: contacten leggen in de wijk om problemen te voorkomen. Dat stelt de Inspectie Justitie en Veiligheid. © René Wiegmink / ProNews

Inspectie: Veiligheid in de knel door druk op politie en jeugdzorg

De druk op organisaties als de politie, jeugdzorg en forensische zorg is zo hoog dat de veiligheid in de knel komt. Dat stelt de Inspectie Justitie en Veiligheid (JenV) in haar jaarbericht. Volgens de inspectie moeten bewindvoerders de organisaties niet overvragen.

  1. Groot deel Bonaire dreigt te worden opgeslokt door Atlantische Oceaan: 'Overheid doet te weinig’
    PREMIUM

    Groot deel Bonaire dreigt te worden opgeslokt door Atlanti­sche Oceaan: 'Overheid doet te weinig’

    Greenpeace stapt naar de rechter om de Nederlandse staat te dwingen Bonaire te beschermen tegen overstromingen als gevolg van klimaatverandering. De milieuorganisatie liet de Vrije Universiteit Amsterdam onderzoek doen naar de gevolgen van klimaatverandering voor het Caribische eiland. Conclusie: een groot deel van Bonaire dreigt door zeespiegelstijging aan het einde van deze eeuw te worden opgeslokt door de Atlantische Oceaan.