Wijkagenten zijn zo druk met het verlenen van noodhulp dat ze niet toekomen aan hun kerntaak: contacten leggen in de wijk om problemen te voorkomen. Dat  stelt de Inspectie Justitie en Veiligheid.
Volledig scherm
Wijkagenten zijn zo druk met het verlenen van noodhulp dat ze niet toekomen aan hun kerntaak: contacten leggen in de wijk om problemen te voorkomen. Dat stelt de Inspectie Justitie en Veiligheid. © René Wiegmink / ProNews

Inspectie: Veiligheid in de knel door druk op politie en jeugdzorg

De druk op organisaties als de politie, jeugdzorg en forensische zorg is zo hoog dat de veiligheid in de knel komt. Dat stelt de Inspectie Justitie en Veiligheid (JenV) in haar jaarbericht. Volgens de inspectie moeten bewindvoerders de organisaties niet overvragen.

  1. Kees Veldboer vervulde laatste wens terminale patiënten: ‘Die stralende ogen zeiden alles’
    PREMIUM
    Oprichter Ambulance Wens

    Kees Veldboer vervulde laatste wens terminale patiënten: ‘Die stralende ogen zeiden alles’

    Het vervullen van laatste levenswensen werd voor Kees Veldboer (1959-2021) zijn levenswerk. Met zijn Stichting Ambulance Wens Nederland verzorgde hij sinds 2007 uitstapjes voor chronisch zieke en terminale patiënten. Met vele vrijwilligers bezorgde hij hen nog één keer de mooiste dag van hun leven. Maandag overleed de oprichter uit Poortugaal onverwachts aan een hartstilstand. Hij werd 62 jaar.