Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

In de problemen door storing 112? Laat het ons weten

Deze site doet onderzoek naar de gevolgen van de storing bij 112. Kwam jij in de problemen doordat je 112 niet kon bereiken of ken je iemand anders die erdoor in nood kwam, dan komen we graag met je in contact. 

Tips?

Gebruik onze WhatsApp-tiplijn 06-11568540 of mail naar oproep@ad.nl (je gegevens nemen we in vertrouwen in behandeling volgens ons privacy-statement).

Bij de vorige 112-storing in 2012, kwam de hulp voor de 40-jarige horecabaas Hidde Maas daardoor te laat. Hij overleed zeven jaar geleden aan een hartstilstand. Zijn vrienden zijn verbijsterd dat er nog altijd geen achtervang lijkt te zijn. ,,Dat dit nog kan...’’

Prutserig

Volledig scherm
Voor de 40-jarige Hidde Maas kwam in 2012 de hulp te laat. © ANP

Prutserig. Een ander woord had Alexander Boskamp er niet voor toen hij hoorde dat KPN getroffen was door een storing. Het noodnummer was daardoor uren niet bereikbaar. ,,Het is ongelooflijk. In 2012 was er geen back-up voor 112 en die is er blijkbaar nog steeds niet. Ze lijken weinig te hebben geleerd.’’ Voor de vrienden van Maas is het moment van deze nieuwe 112-storing extra pijnlijk; vier dagen terug was het precies zeven jaar geleden dat hun vriend overleed.

Maas zakte op 21 juni 2012 in elkaar nadat hij een Amsterdams café had verlaten. Hij belde rond kwart over twaalf een vriend dat hij zich niet lekker voelde. Dat was precies tijdens de periode dat het alarmnummer 112 slecht bereikbaar was.

Volledig scherm
Ook de brandweer was amper bereikbaar. © ANP