Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

‘Identiteitspolitiek is het gif dat samenwerken steeds vaker onmogelijk maakt’

ColumnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

Een interessant boek van journalist Elma Drayer over identiteitspolitiek, met name aan de linkerkant van het politieke spectrum, zorgde op de zondagochtend, bij omroep WNL, voor turbulente televisie.

Als Thierry Baudet, een andere gast in het programma, het verwijt krijgt dat hij zich eveneens aan het fenomeen bezondigt, ­reageert hij geëxalteerd en wijst hij op de vermeende kletskoek van Drayer – Forum voor Democratie zou een pluriforme partij zijn.

Toch zat hij ernaast. En dat werd op een ironische manier zichtbaar: op sociale media keerden allerlei jongens en meisjes, die verdacht veel op elkaar leken, zich allemaal tegen de vrouw die zoiets had durven beweren.

Ze werd geschoffeerd en weggehoond – zoals we dat inmiddels gewend zijn in onze verschraalde debatcultuur.

  1. LIVE | Aantal doden in Mexico blijft stijgen

    LIVE | Aantal doden in Mexico blijft stijgen

    Nederlanders kunnen vanaf 15 juni weer op vakantie in veel landen binnen Europa. Wel zegt premier Mark Rutte dat mensen de lokale regels in acht moeten blijven nemen: ,,Ga wijs op reis.” Ook is bekendgemaakt dat verpleeghuisbewoners al vanaf 15 juni meerdere bezoekers mogen ontvangen, een maand eerder dan het kabinet zich tot dusver voornam. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het coronavirus. Lees hier het vorige liveblog terug.