Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

‘Identiteitspolitiek is het gif dat samenwerken steeds vaker onmogelijk maakt’

ColumnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

Een interessant boek van journalist Elma Drayer over identiteitspolitiek, met name aan de linkerkant van het politieke spectrum, zorgde op de zondagochtend, bij omroep WNL, voor turbulente televisie.

Als Thierry Baudet, een andere gast in het programma, het verwijt krijgt dat hij zich eveneens aan het fenomeen bezondigt, ­reageert hij geëxalteerd en wijst hij op de vermeende kletskoek van Drayer – Forum voor Democratie zou een pluriforme partij zijn.

Toch zat hij ernaast. En dat werd op een ironische manier zichtbaar: op sociale media keerden allerlei jongens en meisjes, die verdacht veel op elkaar leken, zich allemaal tegen de vrouw die zoiets had durven beweren.

Ze werd geschoffeerd en weggehoond – zoals we dat inmiddels gewend zijn in onze verschraalde debatcultuur.

  1. Vader van afgezonderd gezin Ruinerwold aangehouden
    video

    Vader van afgezon­derd gezin Ruinerwold aangehou­den

    De politie heeft vandaag een tweede verdachte aangehouden in het onderzoek naar het afgezonderde gezin uit Drenthe. Het gaat om de 67-jarige Gerrit-Jan van D. die in de woning werd aangetroffen. De politie heeft aanwijzingen dat de kinderen niet uit vrije wil in de woning verbleven. De vader zou een herseninfarct hebben gehad, maar is volgens de politie wel aanspreekbaar. Over zijn medische situatie doet de politie geen verdere uitspraken.