De explosie in de flat aan de Rudolf Steinerstraat in Haarlem liet flinke schade achter.
Volledig scherm
De explosie in de flat aan de Rudolf Steinerstraat in Haarlem liet flinke schade achter. © Michel van Bergen

Identificatie gruwelijke Haarlemse flatbrand neemt meer tijd in beslag

De identificatie van de dode die werd aangetroffen bij een fatale brand in Haarlem neemt nog meer tijd in beslag. Dat meldt de politie naar aanleiding van de brand in een complex aan de Rudolf Steinerstraat, waarbij een groot aantal appartementen moest worden ontruimd. Volgens nog onbevestigde berichten van buurtbewoners zou het slachtoffer een zeven maanden zwangere vrouw zijn, die in haar slaapkamer door haar man in brand gestoken zou zijn. 

Bij de uitslaande brand viel woensdagavond een dode. Even voor elf uur ‘s avonds werd er een explosie gemeld in de Haarlemse galerijflat. Normaal worden personen vrij snel geïdentificeerd, maar volgens politiewoordvoerder Wendy Boudewijn van het korps Kennemerland was het lichaam in dusdanig slechte staat dat dit tot op heden nog niet is gelukt.

Buurtbewoners verklaarden tegenover Hart van Nederland,,Officieel is er één dode gevallen en verder geen nieuws, maar wat wij als bewoners hebben gereconstrueerd is dat de vader zijn vrouw omgebracht heeft. Dat hij haar in de slaapkamer verbrand heeft”, zo zei de buurman. ,,Vreselijk. Afschuwelijk.”

Drie kinderen die het stel al had zijn volgens de buurt elders ondergebracht voor de brand uitbrak. ,,De man is aan het eind van de straat gearresteerd”, vervolgt de buurman. ,,Hij heeft staan kijken hoe zijn eigen huis stond af te fikken.’’

In beperkingen

De politie benadrukt dat deze lezing in elk geval niet bevestigd kan worden. ,,De verdachte zit nog in volledige beperkingen in de cel’’, aldus een woordvoerder.

Een woordvoerder bevestigde eerder al wel dat er een explosie was geweest in de woning. Op zijn vroegst dinsdag verwacht de politie Kennemerland meer naar buiten te kunnen brengen over het lopende onderzoek. 

De brokstukken op straat.
Volledig scherm
De brokstukken op straat. © Michel van Bergen