Volledig scherm
© Thinkstock

Hygiëne 200 winkels niet op orde, bekijk hier de 7 West-Brabantse winkels

In West-Brabant hadden zeven winkels tussen 2013 en 2016 hun hygiëne niet op orde. In heel Nederland waren er 200 supermarkten, bakkers, slagers en toko's onder verscherpt toezicht gesteld of hebben boetes gekregen vanwege slechte hygiëne en voedselveiligheid. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws, dat bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) de lijst met winkels heeft opgevraagd. 

Inspecteurs troffen naast ongedierte en hun uitwerpselen onder meer bederfelijke en mogelijk met 'poepbacterie' E-coli en salmonella besmette producten aan. In één winkel lagen bijvoorbeeld karkassen en uitwerpselen van ratten. Een andere zaak verkocht nootjes die waren doordrenkt met urine van ratten. 

Naast veel kleine ondernemingen gaat het ook om filialen van grote ketens als Albert Heijn, Jumbo, Kruidvat, Aldi, Dekamarkt, Plus, Vomar, Dirk en Deen. Bij een grote winkelier werd meerdere keren geconstateerd dat er eet- en drinkwaren werden verkocht na de uiterste consumptiedatum. Ook zouden bederfelijke waren niet goed gekoeld worden.

Volgens RTL Nieuws waren dit soort inspectieresultaten voor consumenten tot nu toe geheim. Zo kunnen klanten niet weten of de winkel die zij bezoeken voldoet aan alle eisen.

West-Brabantse winkels

Volledig scherm
Bij deze West-Brabantse winkels was de hygiëne niet op orde. © RTL Nieuws

Bij deze West-Brabantse winkels was de hygiëne tussen 2013 en 2016 niet op orde. Sommige bedrijven hebben het na een waarschuwing weer hersteld, andere zijn inmiddels gesloten. De informatie is gebaseerd op dossiers die uiterlijk lopen tot augustus 2016. Het kan zo zijn dat de situatie inmiddels veranderd is. Bekijk alle resultaten hier in de rapporten van de NVWA. 

Bakkerij Oosterhout (Sinds juni 2014 weer in orde)
Bakkerij Nieuw Andalucia in Breda
Vis in Breda (Inmiddels gesloten)
Büsra Supermarkt in Breda (Inmiddels gesloten)
'T Lekker Plekske & Joost Kookt! in Roosendaal (Inmiddels gesloten)
Dost Asya Bakkerij in Roosendaal (Sinds maart 2016 weer in orde)
Bakkerij Marakech in Bergen op Zoom 

  1. Ophef proces De Punt: 'Dit onderschrijft dat er sprake is van meineed'
    Play

    Ophef proces De Punt: 'Dit onderschrijft dat er sprake is van meineed'

    De Nederlandse regering ging er wel degelijk van uit dat er doden zouden vallen bij de treinkaping in 1977. Het proces over de bevrijdingsactie bij De Punt is dan ook een schijnvertoning, zeggen twee oud-mariniers in de Volkskrant. Ze spreken nu voor het eerst en stellen in het interview vast: 'Ons is maandenlang gevraagd om onze kop te houden. Maar hier stopt het.' Advocaat Liesbeth Zegveld en woordvoerder Marco Papilaja van nabestaanden van de treinkapers reageren op de uitingen van de oud-mariniers. Lees het hele artikel hier.