Huisarts had eigen vruchtbaarheidskliniek, mogelijk 150 nakomelingen van één donor

videoEen gepensioneerde huisarts runde in de jaren 70 en 80 in Oosterbeek een eigen vruchtbaarheidskliniek. Daar verwekte hij naar schatting minstens honderden kinderen met donorzaad. Een van de anonieme donoren, een Oosterbeker (82), zou 150 nakomelingen hebben.

De man vestigde zich na zijn pensionering als huisarts in het dorp. In 1972 begon hij daar zijn vruchtbaarheidskliniek. De donoren leverden hun bijdrage op afroep en onder strikte geheimhouding af aan de achterdeur van het huis. Het aangeleverde sperma werd vrijwel meteen gebruikt. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Het nieuwe kalifaat in Noordwest-Afrika en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Het nieuwe kalifaat in Noord­west-Afri­ka en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Verslaggever Bob van Huet is morgen te gast in de Ochtend Show to go om te praten over de groeiende Islamitische Staat in Noordwest-Afrika. Ook tv-columnist Angela de Jong is te gast om onder meer te praten over de programma’s Dancing on Ice en Kopspijkers. Daarvoor spreken we ook met cabaretier en presentator Jack Spijkerman. De show wordt gepresenteerd door Yora Rienstra en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.