Volledig scherm
© REUTERS

Houthi's vuren raket af richting Riyad aan vooravond bezoek Trump

De Houthi-rebellen in Jemen hebben vanavond een ballistische raket in de richting van de Saudische hoofdstad Riyad afgevuurd. De Arabische coalitie die in Jemen tegen de Houthi's strijdt, meldt dat zij het projectiel heeft onderschept en vernietigd op ongeveer 200 kilometer ten westen van de stad. 

Het incident vond plaats aan de vooravond van het bezoek van de Amerikaanse president Trump aan de stad.

Volgens het officiële persbureau van de door Iran gesteunde Houthi-rebellen gaat het om een Burkan-1 raket. Het projectiel was gericht op Riyad, aldus de verklaring waarin geen verdere details werden gegeven.

De door de Saudi's geleide coalitie meldde later dat zij de raket in de zuidelijke Saudische provincie ar-Rayn heeft neergehaald. Er vielen geen slachtoffers, aldus het officiële Saudische persbureau SPA.

Riyad is morgen de eerste stop van Trump op zijn eerste buitenlandse reis. Hij zal daar naar verwachting belangrijke veiligheids- en handelsakkoorden met de Saudi's sluiten.

  1. Het gaat goed met de getraumatiseerde tijgers uit Syrië

    Het gaat goed met de ge­trau­ma­ti­seer­de tijgers uit Syrië

    De twee tijgers die uit de Syrische stad Aleppo zijn gered, doen het erg goed in de opvang. Soltan en Sayida kwamen maandagavond aan in het FELIDA Big Cat Centre in het Friese Nijeberkoop. De tijgers zaten zes jaar lang in de verlaten Magic World Zoo in Aleppo en kregen daar te maken met bombardementen, honger en geweld. In het opvangcentrum worden ze verzorgd en medisch behandeld, om zo hun angsten en trauma's weg te nemen. 
  2. Utrechtse fotografe vlucht voor bosbranden in Portugal

    Utrechtse fotografe vlucht voor bosbranden in Portugal

    Anna van Kooij wilde foto's maken van zwartgeblakerde bomen, maar haar reis naar Portugal verliep iets anders. De Utrechtse fotograaf heeft een fascinatie voor lege, trieste gebieden. Haar route ging onder andere van Góis naar Luso en Freixo. De reis verliep anders dan gepland. Voor ze het wist, stond ze midden in het brandende gebied. In haar huurauto reed ze zichzelf letterlijk naar het licht. Het hotel dat ze geboekt had in Laborins bleek de volgende dag volledig afgebrand.