Archiefbeeld van een willekeurig slachthuis. De gedode varkens worden gereed gemaakt voor productie terwijl de ingewanden in een bak voorbijkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld van een willekeurig slachthuis. De gedode varkens worden gereed gemaakt voor productie terwijl de ingewanden in een bak voorbijkomen. © Pim Ras/Archief

Horrorscenario's in slachthuizen: ‘Varken ging levend in broeibak met water van 60 graden’

Nederland walgde vorige week van de beelden van misstanden met varkens en koeien bij slachthuis Gosschalk in Epe. Grote afnemers als McDonald’s, Albert Heijn en Jumbo verbraken de samenwerking en het bedrijf moest voor straf op slot. Volgens de vleessector gaat het om een incident, maar is dat wel zo?

0 reacties

  1. Half dorp jaagt op twee jonge ‘Rabobank’-oplichters, met succes: ‘Ontzettend mooi!’
    PREMIUM

    Half dorp jaagt op twee jonge ‘Rabobank’-oplichters, met succes: ‘Ontzettend mooi!’

    Twee jonge bankpasfraudeurs uit Friesland zullen zich de komende tijd niet snel meer in het Twentse dorp Markelo melden. Nadat ze vrijdagmiddag een 69-jarige man opgelicht hadden, kregen ze niet alleen hem, maar ook de ogen van het halve dorp achter hen aan. In een weiland gaven ze zich na een korte klopjacht gedwee over. Een reconstructie. „Ik zag die krullen en dacht: Verrek, dat is ’m.”