Honderden basisscholieren nog steeds spoorloos
videoNaar schatting vijfhonderd basisschoolleerlingen zijn sinds de heropening van de scholen nog altijd zoek. Dat meldt de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) na een peiling onder duizend directeuren in het basisonderwijs en speciaal onderwijs.
Begin april waren 5200 leerlingen nog uit beeld. Scholen deden er volgens de AVS van alles aan om in samenwerking met leerplichtambtenaren de leerlingen te vinden. Zo zijn ze langs huizen gegaan, zijn brieven gestuurd, is gebeld en zijn ouders van andere leerlingen ingezet, zegt een woordvoerder. In veel gevallen lukte het leerlingen terug te vinden, aldus de vereniging.
Van de basisscholen heeft 97 procent nu alle leerlingen weer in beeld. Ruim 3 procent van de scholen heeft te maken met gemiddeld twee tot drie leerlingen waarmee geen contact is en waarvan de school dus niet weet waar ze zijn.
Meerdere kinderen
,Het gaat alleen over leerlingen die zijn ingeschreven op school. Op veel scholen betreft het meerdere kinderen uit één gezin’’, zegt AVS-vicevoorzitter Ingrid Doornbos.
Wat er met de kinderen is gebeurd, is onduidelijk, vertelt een AVS-woordvoerder. Sommige schoolleiders geven aan dat dit soort dingen in de normale situatie soms ook gebeuren. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om vluchtelingengezinnen die worden uitgezet en in een keer zijn verdwenen, of om mensen die vanwege schulden onderduiken.
Na wekenlang onderwijs op afstand, is er sinds kort (ook) weer gewoon les in de klas:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Deze Tukker bouwt een vliegtuig in eigen garage - en vliegt er nu mee: ‘Binnenkort mee naar werk’
Enschede -
PREMIUM
Alledaagse beslommeringen van corona: voer voor historici van de toekomst
Vooral ook Oost-Brabant schrijft geschiedenis met dat venijnige corona-virus. BHIC wil dat vastleggen voor latere generaties en historici van de toekomst. Mét uw foto’s, filmpjes en brieven. Samen vormen die straks een document van het alledaagse leven in een wonderlijke tijd. -
PREMIUMColumn1
Wie Twitter vroeger nog weleens gebruikte om een foto van een lief hondje te posten, is al lang weggejaagd
Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt. -
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
Vakantie voor de boeg? Haal voor vertrek de stekkers uit de stopcontacten, draai kranen dicht en zorg vooral dat je huis er bewoond uitziet. Dat adviseert Ilona Snaterse-Leidelmeijer, politievrijwilliger gespecialiseerd op het gebied van preventie. -
Advocaat Inez Weski komt op vrije voeten: ‘Impact van aanhouding groot’
Inez Weski komt vrij. De hechtenis van de Rotterdamse advocate, die anderhalve maand vastzat, wordt opgeheven. Er is geen grond meer om haar langer vast te houden, laat de rechtbank van Rotterdam donderdagmiddag weten.
-
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
-
-
-
PREMIUM
Huilen: teken van zwakte of genetisch bepaald? ‘Traankanaal zit lager bij mannen’
Huilen, janken, wenen, snikken en snotteren. Niks fijner dan ongecontroleerd de tranen laten stromen. Maar wat is nu de precieze functie van al die tranen? En waarom huilt de ene persoon al bij een tv-commercial en kan de ander geen traan laten op een begrafenis? Hoogleraar Ad Vingerhoets: ,,Het hormoon testosteron maakt het moeilijker om te huilen.’’ -
PREMIUM
‘I am hungry, God bless you’: waarom we ons ongemakkelijk voelen bij bedelaars
Winkelend publiek en ondernemers in de Utrechtse binnenstad ergeren zich groen en geel aan de hoeveelheid bedelaars op straat. Ze vragen om een bedelverbod, net als in Rotterdam en Den Haag, maar daarvan wil Utrecht niets weten.Utrecht