Saskia Noort.
Volledig scherm
PREMIUM
Saskia Noort. © Getty Images/iStockphoto

Hoe moeilijk kan het zijn: binnenblijven en Netflix kijken om het land te redden?

Column Saskia NoortSaskia Noort schrijft wekelijks over nieuws dat haar raakt. Deze week over de snelcursus levenslessen en de eindeloze stroom aan tips om de coronacrisis te overleven. Want we doen het uiteindelijk allemaal samen, toch?

Hoe moeilijk kan het zijn. Op de bank hangen, binnenblijven en Netflix kijken om het land te redden. Tot 6 april. Of nee, 1 juni. Nee, zeker tot half juli. Maar waarschijnlijk een heel jaar. Nee anderhalf jaar. Nee, jaren. Want het muteert, het sluimert, het laait op, het neemt toe. Reken maar op nooit meer vakantie, nooit meer uit, zeg maar dag met je handje tegen opa en oma, via de Ipad. En tegen je vrienden, je dates, je klanten. Stel je leven in het nu maar uit. Doe je kasten, je tuin, bak een taart, een onlineyogaklas. 

  1. 1700 demonstranten tegen racisme op Stadhuisplein in Eindhoven: ‘Kom niet, het is vol’
    PREMIUM
    Update

    1700 demonstran­ten tegen racisme op Stadhuis­plein in Eindhoven: ‘Kom niet, het is vol’

    Zo'n 1700 mensen hebben vandaag op het Stadhuisplein in Eindhoven gedemonstreerd tegen racisme en discriminatie. De Black Lives Matter demonstratie duurde van 17.00 tot bijna 19.00 uur. De gemeente heeft vooraf bepaald dat er maximaal 700 demonstranten aanwezig mogen zijn op het plein. Rond 17.05 uur verstuurde de gemeente een tweet: ‘Het Stadhuisplein is vol. Kom niet naar het plein.’