Sabine, oud-deelneemster aan Big Brother.
Volledig scherm
PREMIUM
Sabine, oud-deelneemster aan Big Brother. © Frank Jansen

Hoe haal je 28 april? Drie ervaringsdeskundigen geven tips: ‘Huilen hoort erbij’

28 april. Dan pas krijgen we misschien een stukje van ons normale leven terug. Het kwam bij sommigen aan als een mokerslag: nóg vier weken op elkaars lip of eenzaam thuis werken. Hoe houden we de moed erin? Tips van drie ervaringsdeskundigen.

Wanneer eindigt dit? Arjan Erkel stelde zichzelf die vraag ontelbare keren, nadat hij in de zomer van 2002 in Dagestan werd ontvoerd. ,,28 augustus 2003, op die dag zou ik vrijkomen. Alles wees erop.’’ Geschoren en in schone kleding stond hij op de vrijheid te wachten. Het ging niet door. ,,Ik zakte terug in de ellende. Dat hebben we nu ook.’’ Totdat hij een nieuwe datum in zijn hoofd bedacht. ,,Als mijn vader jarig is! Dán kom ik vrij. En ik telde de dagen weer af.’’ Steeds hield hij zichzelf een nieuwe einddatum voor. ,,Een verjaardag of een feestdag.’’ Het hielp hem om de dagen aaneen te rijgen en greep te houden op de tijd.

  1. LIVE | Merkel wil niet naar Trump voor G7, meer doden in Brazilië dan in Spanje

    LIVE | Merkel wil niet naar Trump voor G7, meer doden in Brazilië dan in Spanje

    Donald Trump heeft gezegd dat de VS vanaf vandaag de banden met wereldgezondheidsorganisatie WHO verbreekt. Hij verwijt de organisatie aan de leiband van China te lopen en niet transparant te zijn geweest over de uitbraak van het coronavirus. In Nederland zijn volgens het RIVM de afgelopen 24 uur 28 overleden personen die besmet waren met het longvirus. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.