Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Het is de vraag of onze regering deze verantwoordelijkheid kan dragen

ColumnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

De debatten van de nabije toekomst laten zich voorspellen. Iedere Nederlander mag straks misschien alleen nog met een mondkapje naar buiten én er is de wens om ons allemaal te volgen met handige apps, zodat we van elkaar weten of we wel of niet met zieke mensen in aanraking zijn geweest.

Dat laatste is in Zuid-Korea al volop gaande. Daar hebben de mensen een andere mentaliteit: ze zijn volgzaam en trekken de plannen van de overheid niet zo snel in twijfel.

 1. Operaties St Jansdal geannuleerd in Harderwijk na corona-uitbraak op verpleegafdeling

  Operaties St Jansdal geannu­leerd in Harderwijk na corona-uit­braak op verpleegaf­de­ling

  Door een corona-uitbraak op een verpleegafdeling in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk - waarbij zowel patiënten als medewerkers zijn betrokken - moet het ziekenhuis gedeeltelijk weer ingeplande reguliere zorg alsnog staken. Tot en met 29 mei wordt een aantal niet-spoedeisende, geplande operaties geannuleerd op alle locaties van het ziekenhuis. De spreekuren op de poliklinieken gaan vooralsnog wel gewoon door.
 2. Kelder en Derksen lijnrecht tegenover elkaar: Al die ic-verhalen, wat heeft het opgeleverd?
  TV-SHOW NL NA CORONA

  Kelder en Derksen lijnrecht tegenover elkaar: Al die ic-verhalen, wat heeft het opgeleverd?

  Hebben alleen mensen die gezond leven straks nog recht op levensreddende zorg? En blijven we afstand houden, ook als de crisis voorbij is? Het waren belangrijke vragen die langskwamen in De Toekomst van Nederland, ons leven na corona. De gezamenlijke talkshow van het Algemeen Dagblad en Hart van Nederland was dinsdagavond twee uur lang te zien op SBS6. Hieronder lees en bekijk je de highlights van de uitzending.