Een Bosnische vrouw huilt op het kerkhof van Potocari bij de graven van haar vader en twee grootvaders die 25 jaar geleden werden vermoord.
Volledig scherm
Een Bosnische vrouw huilt op het kerkhof van Potocari bij de graven van haar vader en twee grootvaders die 25 jaar geleden werden vermoord. © Getty Images

Herdenking Srebrenica vandaag in teken van coronavirus en nog altijd ‘ontkenning’

Premier Mark Rutte spreekt vanochtend op de internationale herdenking van de val van de Bosnische enclave Srebrenica. Hij doet dat, net als andere leiders, via een videoboodschap. Hoogwaardigheidsbekleders kunnen de plechtigheid namelijk niet bijwonen, omdat het coronavirus in het gebied om zich heen grijpt.

  1. ‘Taghi kreeg informatie van corrupte marechaussee’

    ‘Taghi kreeg informatie van corrupte marechaus­see’

    De groep rond Ridouan Taghi beschikte over ten minste één corrupt contact bij de marechaussee op Schiphol. In 2015 heeft die marechaussee 123 keer informatie opgevraagd in de politiesystemen, schrijft NRC Handelsblad vrijdag. Onder de opgevraagde namen bevond zich ook de valse identiteit waarvan Taghi gebruik maakte. Taghi wordt gezien als een van de belangrijkste criminele kopstukken van Nederland en wordt onder meer verdacht van meerdere liquidaties.