Nadat dorpsgenoten afgelopen dinsdag protesteerden tegen de komst van Afghaanse vluchtelingen op legerplaats Harskamp, heeft Harskamper Bas Sturm (rechts) het initiatief genomen om kleding en speelgoed in te zamelen voor deze evacués.
Volledig scherm
PREMIUM
Nadat dorpsgenoten afgelopen dinsdag protesteerden tegen de komst van Afghaanse vluchtelingen op legerplaats Harskamp, heeft Harskamper Bas Sturm (rechts) het initiatief genomen om kleding en speelgoed in te zamelen voor deze evacués. © Herman Stöver

Harskamp zamelt knuffels en kleren in voor Afghaanse evacués: ‘Niet iedereen is zoals die relschoppers’

Nu de rust in Harskamp na het heftige protest van dinsdag is wedergekeerd, wordt een andere kant van het dorp zichtbaar: die van naastenliefde. Bewoners zamelen honderden zakken kleren en speelgoed in voor de vluchtelingen.

  1. Hoe die ene val het leven van Tamar (28) tot een hel maakt: ‘Durfde niet eens meer in de spiegel te kijken’
    PREMIUM

    Hoe die ene val het leven van Tamar (28) tot een hel maakt: ‘Durfde niet eens meer in de spiegel te kijken’

    Tamar Vedder (28) uit Biddinghuizen in Flevoland gaat in 2018 zo hard onderuit op haar BMX-fiets, dat ze niet alleen buiten westen raakt, maar ook een zware hersenschudding oploopt. Vijf jaar later is de tweevoudig wereldkampioen nog altijd niet de oude en is ze mede door antidepressiva zo veel kilo’s aangekomen, dat zelfs vrienden haar de rug toekeren. Hoe een val op het hoofd haar leven in één klap op de kop zette. ,,Ik heb altijd het gevoel gehad dat er iets niet klopte.”
    Lelystad, Biddinghuizen