Hardrijders A16 massaal bekeurd bij Dordrecht: 991 bonnen

Bij een grote verkeerscontrole op de A16 in Dordrecht heeft de politie donderdagavond maar liefst 991 bonnen uitgedeeld. 

Al die boetes waren voor het overschrijden van de maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. Volgens de politie was de hoogst gemeten snelheid 162 kilometer per uur. Uiteindelijk bleek één op de vijf automobilisten zich niet aan de snelheid te houden. Tijdens de actie werden 5500 voertuigen gecontroleerd.

Volgens de politie bewijzen de resultaten dat de controles ‘noodzakelijk’ zijn. Eerder deze week bleek al dat op de A16 geregeld wordt geflitst. Zo waren er tussen mei en september 177 meldingen van mobiele flitsers.

Bij de actie van donderdagavond werkte de politie samen met de Belastingdienst. Die nam 21 voertuigen in beslag en liet mensen 32.000 euro aan achterstallige betalingen innen. Nog eens veertien andere bestuurders kregen een boete voor andere verkeersovertredingen. Zes personen werden betrapt op ‘uitvoer van softdrugs’ en eentje bleek een wapen bij zich te hebben.

Volledig scherm
Politiecontrole in Dordrecht. © Politie
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Schrijver Anton Slotboom en puberexpert Marina van der Wal in Ochtend Show to go

    Schrijver Anton Slotboom en puberex­pert Marina van der Wal in Ochtend Show to go

    Het boek De zin van het leven ben je zelf, over het compromisloze bestaan van de pas overleden Jules Deelder, verschijnt morgen. Journalist Anton Slotboom werkte aan de biografie en kon het boek net afronden toen Deelder overleed. Slotboom vertelt in De Ochtend Show to go wat de rasechte Rotterdammer voor hem heeft betekend en hoe de interviews met hem waren. Ook geeft hij een klein inkijkje in de rol van drugs in Deelders leven en de lessen die hij van hem heeft geleerd.