Voor Dante Bosgoed was zijn middelbare schooltijd meer dan leren: hier staat hij met een wetenschappelijke onderzoeksposter waar hij een studiereis naar Botswana mee won en zijn dubbele colbertjasje waarmee hij toneel speelde.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor Dante Bosgoed was zijn middelbare schooltijd meer dan leren: hier staat hij met een wetenschappelijke onderzoeksposter waar hij een studiereis naar Botswana mee won en zijn dubbele colbertjasje waarmee hij toneel speelde. © Peter Franken

Gymnasiast Dante (18) gaat voor herexamen na ‘slechts’ zeven tienen

Zeven tienen op je gymnasiumlijst en dan tóch een herexamen willen. De al summa cum laude geslaagde Dante Bosgoed (18) uit Zoetermeer doet het omdat hij weet dat er méér in zit dan die 8 voor Nederlands en die 9 voor Latijn. 

  1. Eresaluut voor doodgeschoten beveiliger Martin: ‘Dit geweld was een aanslag in het hart van de ggz’
    PREMIUM

    Eresaluut voor doodgescho­ten beveiliger Martin: ‘Dit geweld was een aanslag in het hart van de ggz’

    ’Onze eeuwige steunpilaar. Jouw dood heeft een aardbeving teweeggebracht. Dit geweld was een aanslag in het hart van de ggz.’ Collega’s van de doodgeschoten beveiliger Martin den Dekker (53) van Parnassia hebben zojuist tijdens een indringende herdenking bij de ggz-instelling mooie en verdrietige woorden gesproken over hun moedige, altijd opgewekte collega. Tijdens de bijeenkomst bleken tevens de grote zorgen of Parnassia wel voldoende beveiligd is.